Wonen

Starterslening

Gaat u voor het eerst een bestaande of nieuwbouw woning kopen? Dan kunt u onder voorwaarden de starterslening hiervoor gebruiken.

Sociale huurwoningen

Lees hier alle informatie over het in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Woningzoekende, verklaring van voorrang (voorheen urgentiebewijs)

U kunt bij de gemeente een verklaring van voorrang aanvragen, wanneer u niet op de gangbare woonruimteverdelingsprocedure kunt wachten.

65+ Verhuisvoordeel

Bent u 65 jaar of ouder en denkt u er wel eens over om te verhuizen naar een woning die beter bij u past? De regeling 65+ Verhuisvoordeel helpt u om de stap naar een andere woning te zetten.

Adresonderzoek aanvragen

Een adresonderzoek is een administratief onderzoek. De gemeente onderzoekt of de mensen die ingeschreven staan op het adres daar ook wonen.

Woonvisie Waterland 2025

De woningmarkt is sterk aan verandering onderhevig. De gemeente Waterland heeft besloten om haar huidige woonvisie te actualiseren, rekening houdend met actuele regelgeving en gebaseerd op feitelijke en toekomstige ontwikkelingen op de woningmarkt.

Besparen op energiekosten

Gemeente Waterland biedt haar inwoners de mogelijkheid om advies te krijgen over hun huidige energiecontract en of u mogelijk kunt besparen op de energierekening. Ons doel hiermee is u te helpen bij het kiezen van een goed energiecontract.

Antireclamesticker ophalen

Ongeadresseerde post is post waar uw naam niet op staat. Dit zijn bijvoorbeeld reclamefolders of huis-aan-huisbladen. U geeft met een antireclamesticker op uw brievenbus aan of u ongeadresseerde reclame wilt.