Vrije tijd, cultuur en toerisme

Waterland op de kaart

De gemeente Waterland telt ruim 17.000 inwoners en bestaat uit de kernen Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude.

Honden uitlaten

Hondenbelasting

Voor het uitlaten van honden in de openbare ruimte gelden enkele regels. Deze regels zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en verschillen per gemeente.

Sport en sportaccomodaties

De gemeente Waterland kent een rijk sportleven. In de gemeente Waterland vindt u onder andere een overdekt zwembad, een sporthal, 4 gymzalen, sportscholen, tennis- en sportparken, jachthavens en maneges. Er zijn ruim veertig sportverenigingen

Speelterreinen/speeltoestellen

De gemeente legt speelgelegenheden aan in de vorm van trapveldjes en speelterreinen om de leefomgeving van kinderen leuker te maken. U kunt bij de gemeente informatie krijgen over de plaatsing van speeltoestellen, het onderhoud en de aanpassing

Evenementenkalender

In de gemeente Waterland worden in alle kernen diverse evenementen georganiseerd. Op deze evenementenkalender staan activiteiten vermeld waarvoor een evenementenvergunning is aangevraagd.

Evenement organiseren

Als u een evenement wilt organiseren, heeft u in het algemeen een vergunning nodig. Een evenement is een activiteit die voor het publiek toegankelijk is.

Zwemwater (veilig zwemmen)

Veilig zwemwater in de gemeente Waterland

Subsidies

Subsidies

Bewoners en organisaties kunnen voor bepaalde activiteiten en onder bepaalde voorwaarden subsidies aanvragen. De gemeente kent een aantal subsidiemogelijkheden, te weten:

Toeristische visie 2015-2025

In 2015 is de toeristische visie 2015-2025 voor de gemeente Waterland vastgesteld.

Particuliere vakantieverhuur

De gemeente vindt het belangrijk dat de woningen in Waterland deel uit blijven maken van de woningvoorraad.