Vrije tijd, cultuur en toerisme

Sporten en het coronavirus

menu icon corona

Beweegalternatieven voor jongeren en ouderen.

Waterland op de kaart

De gemeente Waterland telt ruim 17.000 inwoners en bestaat uit de kernen Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude.

Honden uitlaten

Hondenbelasting

Voor het uitlaten van honden in de openbare ruimte gelden enkele regels. Deze regels zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en verschillen per gemeente.

Sport en sportaccomodaties

De gemeente Waterland kent een rijk sportleven.

Speelterreinen/speeltoestellen

De gemeente legt speelgelegenheden aan in de vorm van trapveldjes en speelterreinen om de leefomgeving van kinderen leuker te maken.

Evenementenkalender

In de gemeente Waterland worden in alle kernen diverse evenementen georganiseerd. Op deze evenementenkalender staan activiteiten vermeld waarvoor een evenementenvergunning is aangevraagd.

Evenement organiseren

Als u een evenement wilt organiseren, heeft u in het algemeen een vergunning nodig. Een evenement is een activiteit die voor het publiek toegankelijk is.

Zwemwater (veilig zwemmen)

Een frisse duik in natuurwater tijdens warm weer is heerlijk! Op deze plekken in Waterland wordt het zwemwater gecontroleerd en kan je veilig zwemmen!

 

Subsidies

Subsidies

U kunt voor verschillende doeleinden (welzijns)subsidies aanvragen bij de gemeente. Hier leest u alles over de verschillende soorten, mogelijkheden en voorwaarden.

Standplaats aanvragen

Wanneer u een standplaats wilt innemen heeft u hiervoor een standplaatsvergunning nodig. U kunt deze vergunning aanvragen bij de gemeente.

Een standplaatsvergunning wordt afgegeven voor:

Vrijwilligerswerk

Als u tijd over heeft en graag anderen helpt, kunt u vrijwilligerswerk doen. Vrijwilligerswerk is werk waar u geen geld voor krijgt. De gemeente ondersteunt en stimuleert dit werk.

Toeristische visie 2015-2025

In 2015 is de toeristische visie 2015-2025 voor de gemeente Waterland vastgesteld.

Particuliere vakantieverhuur

De gemeente vindt het belangrijk dat de woningen in Waterland deel uit blijven maken van de woningvoorraad.