Afval

Grofvuil inleveren

Grofvuil inleveren

U kunt uw grofvuil door onze afvalinzamelaar Remondis laten ophalen op de inzamelingsdagen. U moet dit eerst bij Remondis aanmelden. Bel (0299) 407 671. Ook kunt u uw grofvuil zelf naar de milieustraat Purmerend brengen. Lees meer over het inleveren van grofvuil.

Huisafval scheiden

afvalbak

Hoe u plastic, metaal en drankenkartons, oud papier en karton, glas, frituurvet en olie en klein chemisch afval kunt inleveren.

Afvalkalenders

Kalender

Op welke dagen wordt mijn afval opgehaald?

Oud papier en karton inzameling

Oud papier en karton wordt in 2022 in het merendeel van de gemeente huis aan huis ingezameld door verschillende scholen en verenigingen. Hieronder ziet u een lijst van verschillende data of een inzamelschema, deze informatie is ook terug te vinden

Afvalpas

afvalpas

Hieronder in het kort een uitleg waar u de afvalpas voor kunt gebruiken. Let op want het gebruik kan dus per huisadres verschillen.

Afval inleveren bij de milieustraat

auto

De gemeente heeft een afvalinzamelstation of milieustraat waar u uw afval kunt brengen.

Aanbiedplaatsen containers

Waterland heeft voor het aanbieden van huishoudelijk afval zogeheten aanbiedplaatsen vastgesteld. 
Dit zijn locaties waar huishoudens volgens het afvalinzamelschema regelmatig hun mini-containers, zakken of grofvuil kunnen aanbieden.

Afvalcontainer aanvragen

Afvalcontainer aanvragen

Als uw afvalcontainer kapot is gegaan of is verdwenen, dan kunt u een nieuwe aanvragen. Ook is het mogelijk uw container om te ruilen voor een kleinere of grotere. U vraagt een nieuwe of andere afvalcontainer aan bij de gemeente. Bent u uw

Bouw- en sloopafval inleveren

hamer

Het bouw- en sloopafval kunt u inleveren bij de milieustraat Purmerend, Van IJsendijkstraat 186, 1442 LC te Purmerend.

Afvalwater lozen

container

Afvalwater is water dat u kwijt wilt. U kunt afvalwater lozen in de bodem, het oppervlaktewater of het riool. U moet zich daarbij houden aan de regels. U mag bijvoorbeeld geen olie wegspoelen.