Afvalpas

Hieronder in het kort een uitleg waar u de afvalpas voor kunt gebruiken. Let op want het gebruik kan dus per huisadres verschillen.

Voor de gemeente Purmerend geven wij géén afvalpassen uit.

afvalpas

Gebruik afvalpas

U kunt deze afvalpas, -afhankelijk van uw woonadres- op verschillende manieren gebruiken:

1.Milieustraat 

Deze afvalpas heeft u nodig voor het aanbieden van grofvuil bij de milieustraat Purmerend,

Van IJsendijkstraat 186 te Purmerend. U kunt zich hiermee identificeren als bewoner van de gemeente Waterland en de afvalpas gebruiken voor het openen van de slagboom.

2.Vervanging afvalpas van bestaande ondergrondse containers

Deze afvalpas vervangt uw oude afvalpas die u gebruikte voor het openen van de bestaande ondergrondse containers. Dit geldt dus alleen voor bewoners die al met een afvalpas hun afval in ondergrondse containers deponeren. De paslezers op de bestaande containers worden binnenkort van een nieuwe paslezer voorzien en deze kunt u dan alleen openen met uw nieuwe pas.  Het moment waarop u de nieuwe afvalpas moet gebruiken wordt door middel van een sticker op de ondergrondse afvalcontainer duidelijk gemaakt.

Let op! Het is alleen mogelijk om met uw fysieke afvalpas de milieustraat binnen te komen. Deze is namelijk voorzien van een chip die ervoor zorgt dat de slagboom open gaat. Dus voorkom teleurstelling en neem je fysieke afvalpas mee als je de milieustraat bezoekt.

Bewaar de afvalpas goed

De afvalpas hoort bij het adres en staat niet op uw naam. Als u verhuist, moet u de pas overdragen aan de volgende bewoners.

Bij beschadiging, verlies of diefstal van de afvalpas

Bij beschadiging of verlies kunt u "tegen betaling van € 12,50" een nieuwe afvalpas aanvragen. Een nieuwe pas vraagt u bij voorkeur digitaal aan. Klik hiervoor op de blauwe button onderaan deze pagina.

Let op: woont u in de gemeente Purmerend, dan vraagt u uw pas in de gemeente Purmerend aan en dus niet op onze website (met uitzondering op Oosterweg-M).

Heeft u nog vragen?

Bel ons of mail ons dan gerust. U bereikt ons op 0299 658 585. Of via info@waterland.nl.