Groene afvalcontainers in Zuiderwoude

Afvalkalenders

Mijn Afvalwijzer

Op MijnAfvalwijzer.nlexterne-link-icoon vindt u per adres wanneer het afval wordt opgehaald. U kunt ook de Afvalwijzer-App downloaden. Deze is geschikt voor alle pc's, smartphones en tablets. De afvalwijzer geeft niet alleen een toelichting over de diverse afvalstromen, u kunt ook een signaalfunctie (notificaties) aanzetten. Op deze wijze ontvangt u een signaal wanneer u een bepaald afvalsoort kunt aanbieden. 

Hoe laat wordt mijn afval opgehaald?

Het bedrijf dat het huishoudelijk afval inzamelt, REMONDIS, start om 7.30 uur met inzamelen. De mini-containers moeten dan ook om 7.30 uur op de inzamelplaats staan.

Grofvuil

Komt u er niet aan toe om uw grofvuil naar de milieustraat Purmerend te brengen? Dan kunt u gebruik maken van de grofvuil-ophaalservice. Waterland is in 3 wijken en 1 stadskern (Monnickendam) verdeeld. in elke wijk wordt 1x per 4 weken een ophaalroute gereden. Op MijnAfvalwijzer.nlexterne-link-icoon en de afvalwijzer app vindt u de ophaaldatum per adres. 

Afvalkalenders 2024 per wijk

Hieronder vindt u de afvalkalenders voor 2024.

Let op: hier staat het oud papier niet tussen. Raadpleeg hiervoor de afvalwijzerexterne-link-icoon of neem contact op met de gemeente.

Oud Papier

De ophaaldata kunt u raadplegen in mijnafvalwijzer.nl externe-link-icoon

Voorwaarden

Wijze van aanbieden:
•    Zet alleen (goed verpakt) papier aan de weg, en geen afval. Het papier en karton (in stukken) moet gebundeld zijn. Dit scheelt niet alleen zwerfafval maar ook tijd van de vrijwilligers die het materiaal verzamelen.
•    Let altijd goed op, of het papier dat u aan de weg heeft gezet ook daadwerkelijk is opgehaald. Wanneer dit per ongeluk niet het geval is, verzoeken wij u vriendelijk het papier niet aan de weg te laten staan. U kunt met oud papier altijd terecht bij de daarvoor geplaatste papiercontainers op verschillende locaties in de gemeente.

N.B. 
Melk- en sappakken (drankkartons) zijn geen 100% karton! 
Melk- en sappakken moeten vanwege het plastic laagje aan de binnenkant bij het PMD (Plastic/kunststof, drankkartons en metaalverpakkingen).