Ondernemen

Ondernemend Waterland

Bekijk hier alle betrokken Waterlandse ondernemers die zich met passie inzetten voor een Waterland waar het fijn is om te leven en werken.

Evenement organiseren

Als u een evenement wilt organiseren, heeft u in het algemeen een vergunning nodig. Een evenement is een activiteit die voor het publiek toegankelijk is.

Standplaats aanvragen

Wanneer u als burger, bedrijf of instelling een eenmalige standplaats wilt hebben dan moet u hiervoor bij de gemeente een vergunning aanvragen.

Ondernemersloket Waterland Landsmeer Purmerend

Ben je ondernemer in de regio en heb je vragen over ondernemerschap en ondernemen in de gemeente?
Neem dan rechtstreeks contact op met het Ondernemersloket.

Economische zaken

Hier vindt u alle economische zaken gerelateerde berichten.

Verklaring omtrent het gedrag aanvragen

Werkgevers en andere organisaties kunnen om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Met een VOG laat u zien dat uw gedrag geen bezwaar is voor een bepaalde taak of functie.

Inkoop en aanbesteding

Het doel van inkopen en aanbesteden is het verkrijgen van een zo goed mogelijk product tegen een zo laag mogelijke prijs. En dit allemaal met zo weinig mogelijk risico's.

Precariobelasting betalen

Precario is de belasting die u betaalt voor gebruik van openbare gemeentegrond. U betaalt precariobelasting als u een terras, container, uithangbord of bouwsteiger op grond van de gemeente heeft. Bijvoorbeeld op de stoep. Soms moet u ook precario