Brug van Fluwelen Burgwal naar Schoolstraat in Monnickendam

Hulp bij werk zoeken

Heeft u moeite met het vinden of het behouden van een betaalde baan en wilt u hierbij hulp? Onze re-integratieconsulenten helpen u graag.

Beschrijving

Heeft u moeite met het vinden of het behouden van een betaalde baan en wilt u hierbij hulp? Onze re-integratieconsulenten helpen u graag. De consulenten zijn goed op de hoogte van de arbeidsmarkt en werken samen met werkgevers in de regio. Ook zijn er goede contacten met scholen en opleiders. Samen met de re-integratieconsulent wordt gekeken welke baan of opleiding het beste bij u past.

Als u nog niet toe bent aan een betaalde baan, wordt er samen met u gekeken naar andere mogelijkheden, bijvoorbeeld om eerst werkervaring op te doen.
Onze consulenten begeleiden ook inwoners die ingeschreven staan in het doelgroepenregister. In sommige situaties kan er aan de werkgever een subsidie of vergoeding gegeven worden.

Aanvragen

Procedure:

  • U neemt contact op met  de gemeente en vraag naar Team re-integratie/Werk via telefoonnummer:  0299 – 658 585 of per mail: werk@waterland.nl
  • U maakt een afspraak met een van de consulenten.
  • Met de consulent bespreekt u welke begeleiding het beste bij u past:
    • het vinden van een betaalde baan of een opleiding
    • of u begeleiding kunt krijgen bij het solliciteren
    • of u vrijwilligerswerk of werkervaring kunt doen

Kosten

Soms moet u kosten eerst zelf betalen. Bewaar de rekeningen en bonnetjes. Die moet u kunnen laten zien voordat u uw geld terugkrijgt.

Wet en regelgeving