Opkomende zon en mist over De Purmer met koeien in de wei

Schuldhulpverlening

Heeft u geldzorgen of schuldeisers die aan uw deur kloppen? Het is verstandig om actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat u weer financieel stabiel wordt. Wanneer u niet langer meer alle rekeningen kunt betalen, zullen er op den duur problemen ontstaan. Hoe eerder u zoekt naar een oplossing, hoe beter wij u kunnen helpen. Wij werken samen met de Kredietbank Nederland en Humanitas Thuisadministratie om u te helpen in deze moeilijke tijd. 

Thuisadministratie: gratis hulp bij financiële en administratieve zaken

Door omstandigheden kan het gebeuren dat rekeningen niet worden betaald en u door de bomen het bos niet meer kunt zien. Het is heel vervelend als u het financiële en administratieve overzicht bent kwijtgeraakt. Hoe sneller u hierbij hulp zoekt, hoe minder de problemen zich opstapelen. Humanitas Thuisadministratie biedt u kosteloos deze hulp aan.Een goed opgeleide vrijwilliger helpt u om uw financiële en administratieve zaken op orde te brengen en te houden. Een hele zorg minder. 
Aanmelden of meer informatie
Telefoon: 06-35 12 10 22
E-mail ta.purmerend@humanitas.nl

In geval van crisis

Dreigt u uit huis gezet te worden? Of wordt uw energie of water binnenkort afgesloten door betalingsachterstanden? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (0299) 658 585 en vraag naar de afdeling WMO. Houdt de brief waarin de datum van de afsluiting of ontruiming staat bij de hand. Zit u al in een traject voor schuldhulpverlening? Neem dan contact op met uw consulent.

Zijn uw schulden nog niet problematisch?

Dan kunt u hulp krijgen in de vorm van persoonlijk advies. Ook wordt uw financiële positie goed in kaart gebracht. U kunt u rechtstreeks contact opnemen met de Kredietbank Nederland via https://www.kredietbanknederland.nl.externe-link-icoon
Wilt u liever online schuldhulp krijgen? Dat kan ook bij Kredietbank Nederland via https://www.kredietbanknederland.nlexterne-link-icoon Dan heeft u online contact met een schuldhulpverlener om uw financiële situatie te verbeteren wanneer het u uitkomt, ook 's avonds of in het weekend.
Wacht niet te lang met het vragen om hulp en bedenk dat u niet de enige bent. Voorkom dat schulden uw leven gaan bepalen. De gemeente Waterland wil u daarbij helpen, maar u moet de eerste stap echt zelf zetten. Beantwoord de vragen op de website van de Kredietbank en u komt bij de juiste pagina met informatie.

Campagne "Kom uit je Schuld"

De gemeente Waterland doet mee aan de landelijke campagne "Kom uit je Schuld" want ook in Waterland zijn er veel mensen met schulden. De campagne wil dat mensen met schulden eerder hulp zoeken, maar we willen ook bij het grote publiek begrip kweken voor de dagelijkse problemen waar schuldenaren mee worstelen. Meer informatie over de campagne: www.komuitjeschuld.nlexterne-link-icoon

Schuldhulpverlening

De gemeente Waterland en de Kredietbank Nederland zoeken met u een oplossing met als uitgangspunt dat u al uw schulden aflost en aan het einde van het traject schuldenvrij bent. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn de volgende oplossingen mogelijk:

  • Herfinanciering
  • Betalingsregeling
  • Saneringskrediet
  • Schuldbemiddeling

Soms lukt het niet tot een schuldregeling te komen met alle betrokken partijen. Dan kunt u gebruikmaken van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP).