Schuldhulpverlening

Inhoudverantwoordelijke

Esther van den Heuvel

Heeft u geldzorgen of schuldeisers die aan uw deur kloppen? Het kan dan verstandig zijn om actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat u weer financieel stabiel wordt. Wanneer u niet langer meer alle rekeningen kan betalen dan zullen er op den duur problemen ontstaan. Vaak is voorkomen beter dan oplossen, maar hoe eerder u zoekt naar een oplossing, hoe beter wij u kunnen helpen. Wij werken samen met de Kredietbank Nederland om u te helpen in deze moeilijke tijd. 

In geval van crisis

Dreigt u uit huis gezet te worden? Of wordt uw energie of water binnenkort afgesloten door betalingsachterstanden? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (0299) 658 585. Houdt de brief waarin de datum van de afsluiting of ontruiming staat bij de hand. Zit u al in een traject voor schuldhulpverlening? Neem dan contact op met uw consulent.

Zijn uw schulden nog niet problematisch?

Neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (0299) 658 585 of rechtstreeks met de Kredietbank Nederland via https://www.kredietbanknederland.nl . U krijgt persoonlijk advies en uw financiële positie wordt goed in kaart gebracht.

Het is ook mogelijk om online schuldhulp te krijgen. U heeft dan als het u uitkomt, ook 's avonds of in het weekend, online contact met een schuldhulpverlener om uw financiële situatie te verbeteren.

Wacht niet te lang met het vragen om hulp en bedenk dat u niet de enige bent. Voorkom dat schulden uw leven gaan bepalen. De gemeente Waterland wil u daarbij helpen, maar u moet de eerste stap echt zelf zetten. Beantwoord de vragen op de website van de Kredietbank en u komt bij de juiste pagina met informatie.

Campagne "Kom uit je Schuld"

De gemeente Waterland doet mee aan de landelijke campagne "Kom uit je Schuld" want ook in Waterland zijn veel mensen met schulden. De campagne wil dat mensen met schulden eerder hulp zoeken, maar we willen ook bij het grote publiek begrip kweken voor de dagelijkse dilemma's waar schuldenaren mee worstelen. We gaan berichten plaatsen op social media en posters en flyers verspreiden naar scholen en sportverenigingen. Voor meer informatie over de campagne: www.komuitjeschuld.nl

Schuldhulpverlening

De gemeente Waterland en de Kredietbank Nederland zoeken met u een oplossing met als uitgangspunt dat u al uw schulden aflost en aan het einde van het traject schuldenvrij bent. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zijn de volgende oplossingen mogelijk:

  • Herfinanciering
  • Betalingsregeling
  • Saneringskrediet
  • Schuldbemiddeling

Soms lukt het niet tot een schuldregeling te komen met alle betrokken partijen. Dan kunt u gebruikmaken van de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP).