Verkiezingen

Op woensdag 17 maart 2021 zijn er Tweede Kamerverkiezingen. Op deze pagina vindt u hier informatie over.

 

Aanmelden als stembureaulid

Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich aanmelden. U kunt zich aanmelden voor de hele dag of alleen ’s avonds als teller. Voor meer informatie of om je aan te melden mail naar verkiezingen@waterland.nl of bel het Klant Contact Centrum van de gemeente tel (0299) 658 585. Meld u aan voor 1 maart 2021.

Stemmen voor verkiezingen

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hiervoor kunt u stemmen bij een stembureau.

Ondersteuningsverklaring afleggen voor verkiezingen

Partijen of groeperingen die mee willen doen aan verkiezingen hebben soms ondersteuningsverklaringen nodig. Een ondersteuningsverklaring legt u af bij de gemeente waar u woont.

Stembureaus in Waterland

In gemeente Waterland kunt u op de volgende locaties uw stem uitbrengen.

Identificeren bij verkiezingen

Gaat u stemmen voor verkiezingen? Dan moet u zich identificeren bij het stembureau.

Stempas voor verkiezingen aanvragen

Als u mag stemmen voor de verkiezingen, ontvangt u een stempas thuis. Neem de stempas en uw identiteitsbewijs mee naar het stembureau. Heeft u geen stempas ontvangen? Of bent u uw stempas kwijt? Vraag een vervangende stempas aan.

Iemand machtigen om voor u te stemmen bij verkiezingen

Als u zelf niet kunt stemmen, dan kunt u iemand machtigen. Dat betekent dat u iemand anders toestemming geeft om voor u te stemmen.

Stemmen in een andere gemeente

U heeft een kiezerspas nodig als u in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen dan waar u staat ingeschreven. U vraagt de kiezerspas aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Stemmen in het buitenland

Op 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Als u als Nederlander in het buitenland woont, kunt u stemmen. Hiervoor moet u wel geregistreerd zijn als kiezer buiten Nederland.