Gemeentehuis Waterland

Uittreksel BRP (basis registratie personen)

Op een uittreksel uit de basisregistratie personen (BRP) staan persoonsgegevens, zoals uw naam en huidige adres. U vraagt het uittreksel aan bij de gemeente waarin u woont.

Beschrijving

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres.

Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.

Reist u met een kind onder de 18 jaar naar het buitenland? Vraag een uittreksel aan voor het reizen met minderjarigen. Hierop staan de gegevens van het kind en wie er gezag heeft. Dat kan handig zijn bij controle aan de grens. 

De BRP gaat terug tot 1 oktober 1994. Heeft u oudere gegevens nodig? Die vraagt u op bij de gemeente waar u toen woonde. 

Aanvragen

Zo vraagt u een uittreksel uit de basisregistratie personen aan:

  • Log in met uw DigiD bij uw gemeente.
  • Vul uw gegevens in.
  • U betaalt het uittreksel online bij de aanvraag.
  • U krijgt het uittreksel binnen 7 werkdagen thuisgestuurd. 

Bedrijven als notarissen of advocatenkantoren kunnen een uittreksel aanvragen met eHerkenning op de pagina Aanvragen uittreksel, afschrift of nalatenschapsonderzoek voor bedrijven.externe-link-icoon

Kosten

Een uittreksel uit de BRP kost € 10,90.

Als u gebruik maakt van de mogelijkheid om het uittreksel uit de basisregistratie personen digitaal aan te vragen dan wordt een korting van 30% verleend.

Wet en regelgeving

Formulieren

Meer informatie