Plastic, metaal en drankenkartons inleveren

Plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD) worden apart ingezameld. Dit materiaal wordt gerecycled. U gooit het PMD-afval in speciale containers of zakken.

Beschrijving

Plastic, metaal en drankenkartons (PMD) worden grotendeels huis aan huis ingezameld. U kunt ook uw PMD-afval zelf wegbrengen naar één van de inzamelstations in Waterland of naar de milieustraat in Purmerend.

Voorwaarden

PMD wordt in de historische kernen één keer in de twee weken en in de overige kernen één keer in de vier weken ingezameld. De ophaaldata vindt u op mijnafvalwijzer.nlexterne-link-icoon.

Wijkcontainers PMD

Gemeente Waterland heeft op verschillende locaties wijkcontainers staan voor het aanbieden van PMD. 

PMD-zakken 

Op de volgende locaties zijn PMD-zakken ter beschikking gesteld voor de inzameling van PMD-afval. 

  • bij Dekamarkt op de Graaf Willemlaan in Monnickendam
  • bij Albert Heijn op 't Spil in Monnickendam
  • bij Nimo in de Kerkstraat in Monnickendam
  • bij het gemeentehuis in Monnickendam

Milieustraat

U kunt uw PMD-afval ook brengen naar de Milieustraat Purmerend, Van IJsendijkstraat 186, 1442 LC te Purmerend. LET OP! U moet zich daar kunnen legitimeren en uw adresgegevens aantonen. Bijvoorbeeld door middel van een poststuk waarop uw naam en adresgegevens staan vermeld!

Twijfelt u over welk afval bij PMD hoort?

Op www.afvalscheidingswijzer.nlexterne-link-icoon ziet u welk afval in welke bak hoort.

Inzamelzakken

Voor het verzamelen van plastic, metaal en drankenkartons (PMD) kunt u gebruik maken van de gratis doorzichtige inzamelzakken die af te halen zijn bij Deen in Monnickendam en Marken, NIMO boekhandel Monnickendam en op het gemeentehuis.

Meer informatie