EBS bus naar Purmerend

Openbaar vervoer

Alle informatie over het openbaar vervoer in de gemeente en de dienstregeling van EBS is te vinden op de website van EBSexterne-link-icoon

Informatie over de buurtbus vindt u op de website www.buurtbuswaterland.nlexterne-link-icoon

Inloopmiddag/avond openbaar vervoer

Eind 2021 wordt de openbaar vervoer concessie Waterland opnieuw aanbesteed. De Vervoerregio Amsterdam (opdrachtgever van het openbaar vervoer) heeft besloten de concessies Zaanstreek en Waterland samen te voegen.

Recentelijk is de Vervoerregio Amsterdam begonnen met de voorbereiding van deze nieuwe aanbesteding. Afgelopen december heeft de eerste ambtelijke bijeenkomst plaatsgevonden. In 2021 zal de concessie, na een Europese aanbesteding, gegund worden aan de “beste” vervoerder.

De gemeente Waterland vindt het belangrijk dat onze inwoners mee kunnen en mogen denken over het openbaar vervoer in hun gemeenten. Daarom roepen wij onze inwoners op om hier alvast over na te denken. Wij organiseren binnenkort een inloopmiddag/avond. Uiteraard kunt u ook al per mail u ideeën en aandachtpunten doorgeven aan: verkeer@waterland.nl

Wij willen eind April onze wensen en aandachtpunten kenbaar maken bij de Vervoerregio Amsterdam, waarbij ook Duurzaamheid een grote rol zal spelen, zodat deze mogelijk kunnen worden meegenomen in de aanbesteding.

Dus heeft u wensen, ideeën of klachten over de huidige routes, frequenties, scholierenlijnen, Q-liners of andere onderwerpen over het openbaar vervoer laat het ons weten.

U kunt hiervoor contact opnemen met de medewerkers van de afdeling verkeer en vervoer van de gemeente Waterland op (0299) 658 632 of verkeer@waterland.nl.