Gemeentehuis Waterland met regenboog

Kinderburgemeester Waterland

Een kinderburgemeester is belangrijk voor onze gemeente. Een kinderburgemeester is waardevol wanneer het college van burgemeester en wethouders besluiten maakt over onderwerpen die kinderen aangaan. Denk aan pesten, meer bewegen, een plek om te spelen en een schone en veilige omgeving.

De kinderburgemeester vertegenwoordigt de jeugd van Waterland, zodat de gemeente weet wat er speelt onder kinderen en wat zij echt belangrijk vinden in hun buurt en op school. Daarnaast krijgen kinderen door het kinderburgemeesterschap een sterkere band met de gemeente en de Waterlandse samenleving. 

Nieuws

Hoe word je kinderburgemeester?

De verkiezingen voor de kandidaat kinderburgemeester vinden plaats op de basisscholen. Per school wordt 1 kandidaat voor de functie van kinderburgemeester afgevaardigd. De kandidaten zitten in groep 7 en wordt gekozen door klasgenoten. Uit alle aanmeldingen kiest het college van burgemeester en wethouders drie kandidaten om kinderburgemeester te worden. Deze kandidaten komen op gesprek op het gemeentehuis. Tijdens een evenement wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd.

Wat doet de kinderburgemeester? 

De kinderburgemeester is ruim een jaar lang actief in gemeente Waterland. Hij/zij maakt onderwerpen bespreekbaar bij de gemeente die voor kinderen belangrijk zijn. 

De kinderburgemeester heeft bovendien een belangrijke rol bij verschillende activiteiten en gebeurtenissen in de gemeente, waaronder de intocht van Sinterklaas, de Koningsspelen en openingen en bijeenkomsten met burgemeester en wethouders. 

Vragen?

Heeft u vragen over de kinderburgemeester van gemeente Waterland? Deze kunt u stellen via e-mailadres kinderburgemeester@waterland.nl.