Kinderburgemeester Bo doet oproep

Oproep van kinderburgemeester Bo Weeting aan alle Waterlandse kinderen:

11 april 2024
Gemeentenieuws

Ik heb goed nieuws! Ik heb als kinderburgemeester geregeld dat alle basisscholen een stukje gras van de gemeente mogen omtoveren tot een moestuin en insecten­tuin. Zoals we allemaal weten, gaat het niet zo goed met de insecten, zoals bijen en vlinders, terwijl ze heel belangrijk zijn voor de bestuiving van ons eten en als voedsel voor bijvoorbeeld vogels. 

Wat gaan we doen? Alle basisscholen in Waterland mogen een stukje gras van de gemeente vlakbij school veranderen in een moestuin en een insectentuin. Beide tuinen zijn goed voor de bodem en de biodiversiteit en daarmee voor de insecten. Leerlingen van groep 8 leggen samen met gemeente Waterland de tuin aan. Ook krijgen alle kinderen uit de klas een zakje bijenvriendelijke zaadjes mee voor thuis! De gemeente zorgt voor vaste planten, inheems bloemenzaad en zaadjes voor de moestuin. Leerlingen van de school zorgen voortaan voor deze tuin. 

Wil jij ook een moestuin en een insectentuin? Zeg dan tegen je juf of meester dat je dit een superleuk idee vindt, zodat jouw school zich opgeeft voor dit project. Als het lukt, kom ik meehelpen op de plantdag!

Oproep van kinderburgemeester Bo Weeting aan alle Waterlandse kinderen
By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.