Het plein voor het Gemeentehuis van Waterland in Monnickendam

Kinderburgemeester Bo plant bomen bij Marijkestraat op Nationale Boomfeestdag!

15 november 2023
Gemeentenieuws

Enkele weken geleden is de grote populier naast OBS de Gouwzee aan de Marijkestraat verwijderd. Wanneer wij een boom (moeten) verwijderen, planten wij er graag weer nieuwe bomen voor terug. Deze keer, op de Nationale Boomfeestdag, deden we dat samen met onze kinderburgemeester Bo Weeting, zijn klasgenoten van groep 8 van OBS de Gouwzee en wethouder groen Harm Scheepstra.

Onze kinderburgemeester Bo Weeting: ‘Ik vind het belangrijk dat er in onze gemeente genoeg bomen zijn. Bomen zijn belangrijk voor insecten, egeltjes en vogels. Ook voor de mens zijn bomen belangrijk, vanwege de opslag van C02. Ik vind het leuk dat ik samen met mijn klasgenoten iets heb kunnen doen op het grasveld naast ons klaslokaal.’

Inheemse bomen
Om de insecten en vogels te helpen is gekozen voor 6 inheemse bomen en één uitheemse boom. De bloemen van de bomen trekken insecten aan zoals bijen. Na de bloei zorgen de kleine vruchten voor voedsel voor vogels. 

Insectentuin
Naast het aanplanten van de bomen wil kinderburgemeester Bo nog meer doen voor de insecten en dieren in onze gemeente. Met Bo en zijn klas  zijn we in gesprek om te kijken of we een kleine insectentuin aan kunnen leggen, die hij samen met zijn klasgenoten mag onderhouden. 

Kinderburgemeester Bo Weeting en wethouder Harm Scheepstra planten samen een boom

Kinderburgemeester Bo Weeting en wethouder Harm Scheepstra planten samen een boom