Energiecoach

De gemeente Waterland heeft een energiecoach. Onze energiecoach Jan Tessel (energie-waterland.nl) kan u adviseren over kleine energiebesparende maatregelen, een energiebewuste leefstijl en hij bekijkt met een zeer goede warmtescan-camera waar de grootste winst te behalen is met verbeterde isolatie maatregelen in uw woning. 
Daarbij kan hij u adviseren over de ontwikkelingen in de richting van toekomstig aardgasvrij wonen. 

Aanmelden

De looptijd van de actie is van 15 november 2021 tot 10 maart 2022 of tot het moment waarop het budget op is.
Aanmelden kan via gemeente@waterland.nl  onder vermelding van  ‘Energiecoach’. De toewijzing van de adviezen volgt op basis van binnenkomst. Onze energiecoach neemt na uw aanmelding contact met u op
Met uw aanmelding geeft u de gemeente toestemming om uw gegevens te delen met onze energiecoach, hij neemt contact op met u om een afspraak te maken. (Bij een fysieke afspraak wordt door onze energiecoach het RIVM advies opgevolgd t.a.v. corona.)  

Eigen bijdrage

De energiecoach is beschikbaar voor inwoners met een grondgebonden woning 
De kosten van het energieadvies zijn €140 voor een woning van voor het bouwjaar 1970 en 80 euro voor een woning van na 1970, i.v.m. de tijdsduur van het advies.
De gemeente draagt 50% van deze kosten bij, de rest komt voor eigen bijdrage van de inwoner te factureren door de energiecoach.