Huizen aan de West Weer in Broek in Waterland

Energiecoach

Energiecoach

De lokale energiecoach, die samenwerkt met de gemeente Waterland, is Jan Tessel. Hij kan u adviseren over energiebesparende maatregelen en een energiebewuste leefstijl. Hij geeft advies over waar de grootste winst te behalen valt met isolatiemaatregelen in uw woning. In de winterperiode (15 nov. – 10 maart) kan het adviseren extra ondersteund worden door gebruik van een professionele warmtescan-camera. 
Naast het isoleren adviseert hij gelijktijdig ook over de stappen die u kunt zetten richting aardgasvrij wonen in de toekomst, bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp.

Voorwaarden subsidie regeling

•    Het aanmelden voor een bezoek van de energiecoach in de winterperiode is mogelijk tussen 15 november 2023 tot 10 maart 2024 of tot het moment waarop het gemeentelijk subsidiebudget op is. 
•    De aanmeldingen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. 
•    De energiecoach is alleen beschikbaar voor inwoners met een grondgebonden woning in de gemeente Waterland.  

Kosten en subsidie

Vanwege het maken van een warmtescan, neemt het adviseren in de winterperiode meer tijd in beslag. De gemeente subsidieert deze extra adviestijd met €50 per woning. 
Uw eigen bijdrage voor het energieadvies in de winterperiode bedraagt:
•    € 130 voor een woning met een bouwjaar vóór 1970 (zonder subsidie € 180)
•    € 70 voor een woning met een bouwjaar ná 1970 (zonder subsidie € 120)

Buiten de winterperiode geeft de gemeente geen bijdrage voor het bezoek van de energiecoach. Dit om het budget zo goed mogelijk te kunnen gebruiken in de koude maanden. Uw eigen bijdrage aan kosten voor het energieadvies buiten de winterperiode (zonder warmtescan) bedraagt:
•    € 90 voor een woning met een bouwjaar vóór 1970
•    € 60 voor een woning met een bouwjaar ná 1970

Het uitbrengen van een advies voor een woning met bouwjaar vóór 1970 duurt langer, vandaar dat hiervoor een hoger tarief wordt gehanteerd.

Aanmelden

Onze energiecoach Jan Tessel is al jarenlang een bekend gezicht in Waterland op gebied van energiebesparing.

Wilt u dat de energiecoach Jan Tessel bij u thuis komt om te adviseren over energiebesparende maatregelen? 
In de winterperiode (15 november – 10 maart) kunt u subsidie krijgen voor het adviesgesprek incl. warmtescan van uw woning. In dit geval meldt u zich aan via gemeente@waterland.nl onder vermelding van ‘Energiecoach’. De energiecoach neemt daarna contact met u op om een afspraak te maken. Dit houdt tevens in dat u met uw aanmelding de gemeente toestemming geeft om uw gegevens met de energiecoach te delen.

Buiten de winterperiode kunt u hem ook direct bereiken door een e-mail te sturen aan jantessel@hotmail.com