Energiecoach

Energiecoach

De energiecoach van gemeente Waterland is Jan Tessel. Hij kan u adviseren over energiebesparende maatregelen en een energiebewuste levensstijl. Hij geeft advies over waar de grootste winst te behalen valt met isolatiemaatregelen in uw woning. Dit doet hij aan de hand van een professionele warmtescan-camera. Ook kan hij u adviseren over de stappen richting aardgasvrij wonen in de toekomst. 

Aanmelden
Wilt u dat onze energiecoach Jan Tessel bij u thuis komt om te adviseren over energiebesparende maatregelen? Dan kunt u zich aanmelden via gemeente@waterland.nl onder vermelding van ‘Energiecoach’. De energiecoach neemt daarna contact met u op om een afspraak te maken. Dit houdt tevens in dat u met uw aanmelding de gemeente toestemming geeft om uw gegevens met de energiecoach te delen. 

Voorwaarden 
Het aanmelden voor een bezoek van de energiecoach is mogelijk tot 10 maart 2023 of tot het moment waarop het budget op is. 
De aanmeldingen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. 
De energiecoach is alleen beschikbaar voor inwoners met een grondgebonden woning.  

Kosten
De eigen bijdrage voor het energieadvies bedraagt:
•    €75 voor een woning met een bouwjaar vóór 1970
•    €50 voor een woning met een bouwjaar ná 1970
Het uitbrengen van een advies voor een woning met bouwjaar vóór 1970 duurt langer, vandaar dat hier een hoger tarief wordt gehanteerd. 

De gemeente draagt de helft van de kosten voor elk advies. Hierdoor kunnen we deze adviezen tegen een aantrekkelijk tarief aanbieden. Onze bijdrage is al verwerkt in de bovenstaande tarieven.