Bereikbaarheid Waterland

Inhoudverantwoordelijke

Niek Zwaag

Fietsers, automobilisten en reizigers in het openbaar vervoer hebben behoefte aan een bereikbaar Waterland. Samenwerkende overheden zorgen ervoor dat de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid verbeteren met behoud van leefbaarheid en natuur.

De verkenningsstudie Bereikbaarheid Waterland is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Edam-Volendam, Purmerend, Waterland, het stadsdeel Amsterdam-Noord, de Vervoerregio Amsterdam en de provincie Noord-Holland.
Het primaire doel is het optimaliseren van de bereikbaarheid voor autoverkeer, openbaar vervoer en fiets in de regio, zonder daarbij de leefbaarheid en natuurwaarden aan te tasten waarbij tegelijkertijd een verbetering van de verkeersveiligheid tot stand komt.

In ons nieuwsoverzicht vindt u regelmatig updates over de werkzaamheden die in het kader van Bereikbaarheid waterland worden uitgevoerd in de gemeente. Voor meer (achtergrond)informatie kunt u terecht op de website van de Provincie Noord-Holland.

Provinciaal Inpassingsplan voor N247 ter inzage

Vanaf 17 september 2018 ligt het ontwerp van het provinciaal inpassingsplan (PIP) voor de herinrichting van de N247 tussen Amsterdam en Edam/Volendam ter inzage. Meer hierover leest u nop de website van de provincie Noord-Holland.