Waterlandse Erepenningen

Waterlandse erepenningen

In 1995 is de erepenning toegekend aan burgemeester J.A.M. Diederen (overleden), wegens zijn grote inzet voor de gemeente en haar inwoners.

In 1996 is de erepenning toegekend aan de heer C.G. Nienhuis (overleden), wegens zijn grote verdiensten op het gebied van onderzoek van de geschiedenis van Waterland – in het bijzonder die van de kern Monnickendam – en voor de kennisoverdracht op dit gebied aan anderen. 

In 2005 is de erepenning toegekend aan de heer H.J. van Elteren, (overleden) wegens zijn bijzondere verdiensten de historie van Waterland te verbeelden voor de gemeente en haar inwoners.

In 2016 is de erepenning toegekend aan de heer H. Broeren wegens zijn bijzondere verdiensten op maatschappelijk gebied voor de gemeente en haar inwoners.

Burgemeester Marian van der Weele heeft de Waterlandse Erepenning uitgereikt aan de heer Ing. S.G. (Simon) Verbeek. Dit gebeurde tijdens de eerste editie van het Waterlandse Winterfestival, 10 februari 2024. lees hier het gehele nieuwsberichtexterne-link-icoon.