Ton van Dam

Trouwambtenaar

Ton trouwen

Iets over mijzelf:

Mijn naam is: Ton van Dam en ik ben geboren in Den Haag. Ik woon al geruime tijd in Ilpendam (gemeente Waterland) en heb twee perioden in de gemeenteraad van de gemeente Waterland gezeten en één periode in de Provinciale Staten voor Noord-Holland. Ik werkte bij de Arbeidsinspectie en vervul thans de functie van vakbondsconsulent voor werknemers die het moeilijk hebben in hun werkkring. Verder ben ik lid van de (centrale) cliëntenraad van de Prinsenstichting, een instelling voor verstandelijk gehandicapten.

Iets over ik als ambtenaar van de burgerlijke stand:

Sinds 2010 ben ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Ik heb van nature een vrije en ongecompliceerde manier van omgaan met allerlei verschillende soorten mensen. En dat is, denk ik, handig om deze functie op een flexibele wijze te kunnen vervullen.

Hoe zie ik mijn rol als voltrekker van het huwelijk:

Ik vind het ontzettend leuk om aan het begin te staan van een voor het bruidspaar unieke dag en wil hun wensen centraal stellen aan de hand van een voorgesprek. Ik maak een persoonlijke speech met tal van komische verwijzingen op een cabareteske manier, al wordt het geen "Youp van 't Hek", omdat het bruidspaar toch in het middelpunt van de belangstelling moet staan en dat moet vooral zo blijven.