Speeltuin Monnickendam

Speelterreinen/speeltoestellen

De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Een melding over een speelterrein of speeltoestel doet u bij de gemeente. Ook als het om overlast gaat. Bij dringende overlast belt u de politie.

Beschrijving

De gemeente legt speelgelegenheden aan in de vorm van trapveldjes en speelterreinen om de leefomgeving van kinderen leuker te maken. U kunt bij de gemeente informatie krijgen over de plaatsing van speeltoestellen, het onderhoud en de aanpassing van speelterreinen.

Alle speelterreinen van de gemeente en de toestellen die erop staan, worden drie keer per jaar gecontroleerd. Hiervoor komt een onafhankelijk inspectiebedrijf bij elk speeltoestel langs. De resultaten van de controle worden vastgelegd in logboeken, die de gemeente als basis gebruikt voor het benodigde onderhoud.

Let op! De gemeente is niet verantwoordelijk voor de veiligheid van losse toestellen die er door anderen bijgeplaatst zijn. Denk hierbij aan losse trampolines, voetbaldoelen en glijbaantjes.

Wanneer u ziet dat een speeltoestel stuk is kunt u hiervan een melding maken bij de gemeente. De gemeente zorgt er dan voor dat de schade in ieder geval niet tot onveilige situaties leidt en bekijkt of reparatie mogelijk is.

Aanvragen

Zo doet u een melding over een speelterrein van de gemeente:

  • Neem contact op met de gemeente. U geeft door:
    • om welk speelterrein het gaat
    • wat er mis is
    • de oorzaak (als u die weet)

Voorwaarden

U kunt een melding bij de gemeente doen over een gevaarlijke situatie op een speelterrein of schade aan een speeltoestel.  Let hierbij op het volgende:

  • Het speeltoestel moet door de gemeente geplaatst zijn;
  • Het gaat om een speelterrein van de gemeente.

Contactgegevens

U kunt uw melding/klacht digitaal doorgeven d.m.v. een "Melding Openbare Ruimte".
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer (0299) 658 585.

Wet en regelgeving