De Regenboog (Bernhardlaan 23) in Monnickendam

Waar: 
Bernhardlaan 23 in Monnickendam
Wat: 
41 appartementen voor o.a. starters en senioren, waarvan 16 in het sociale segment
Stand van zaken: 

Op 7 december 2022 is gestart met bouwen.

Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE)

Op 9 november 2017 heeft de gemeenteraad het SPVE vastgesteld.

Samenwerkingsovereenkomst

De gemeente Waterland, Quartet Projecten en Waterland Yacht Trading hebben op 25 februari 2015 een samenwerkingsovereenkomst gesloten. In deze overeenkomst staan o.a. afspraken over woningcategorieën, woningtoewijzing, de openbare ruimte en projectbijdragen.

Achtergrond en aanleiding

Het projectgebied De Regenboog ligt aan de Bernhardlaan 23 in Monnickendam, naast De Werf waar ook de brandweer is gevestigd. Het gebouw heeft na het vertrek van Orthopedagogisch Dagcentrum De Regenboog, dat werd gebruikt voor de opvang van geestelijk gehandicapte kinderen, enige tijd leeg gestaan. Met ingang van 18 augustus 2014 is de nieuwe school De Verwondering gevestigd in het gebouw.

De initiatiefnemers zijn voornemens het gebouw te slopen en te vervangen door een appartementengebouw. Het college van B&W heeft op 3 december 2013 besloten om de samenwerking met de initiatiefnemers aan te gaan.

In februari 2015 hebben de gemeente en de initiatiefnemers Quartet Projecten en Waterland Yacht Trading een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

4e kwartaal 2022: start bouw

2e kwartaal 2024: oplevering

Eerste paal de grond in voor appartementencomplex op Regenbooglocatie aan de Bernhardlaan in Monnickendam

7 december 2022

Wethouder Wonen Ton van Nieuwkerk heeft vandaag de symbolische eerste paal geslagen van het project ‘de Regenboog’.  Hij gaf hiermee het startsignaal voor dit project aan de Bernhardlaan in Monnickendam. De gemeente Waterland en ontwikkelaar DKVG B.V. zijn verheugd over deze mijlpaal. De realisatie van het appartementencomplex komt hiermee een stap dichterbij.

Contactgegevens

De initiatiefnemer van het project is BBM Vastgoed Ontwikkeling B.V.

Voor vragen over besluiten en procedures kunt u contact opnemen met de gemeente Waterland: Marien Blok, tel. (0299) 658 630, e-mail m.blok@waterland.nl.