Haven Monnickendam met terras

Melding Openbare Ruimte

Beschrijving

Is er iets kapot bij u in de buurt? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of stoeptegel? Is er sprake van rondslingerend afval, vernielingen of overlast? Meld het ons!

De "openbare ruimte" is een verzamelnaam voor de plekken die wij allemaal gebruiken. Zoals pleinen, wegen, sportvelden, parken. Daarom is het belangrijk dat die plekken veilig en netjes zijn. Soms gaat er iets stuk en daardoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan maar ook over bijvoorbeeld afval kunt u een melding maken. Bij direct gevaar kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Omschrijf in het veld ‘omschrijving’ alstublieft zo kort en duidelijk mogelijk

  • wat het betreft
  • waar het is

Vul ook uw contactgegevens in zodat wij u kunnen benaderen als we eventueel nog een vraag hebben over uw melding.

Let op: dit formulier is alleen te gebruiken voor inwoners van de gemeente Waterland; dus voor inwoners uit Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude.

Aanvragen

Zo geeft u een melding of klacht over de openbare ruimte door:

  • U neemt contact op met de gemeente.
  • U geeft door:
    • uw naam en adres
    • een duidelijke omschrijving van uw klacht
    • eventuele foto’s of tekeningen

Hoe lang gaat het duren?

Hoe lang het duurt voor uw melding wordt opgelost, hangt af van het soort melding. Voor veel meldingen is er een afhandelingstermijn van 5 werkdagen. Urgente meldingen worden dezelfde dag nog opgelost. Weersomstandigheden zoals extreme kou, sneeuw of storm, kunnen werkzaamheden vertragen, waardoor meldingen niet op tijd afgehandeld kunnen worden. Voor sommige werkzaamheden, zoals een grote storing in de openbare verlichting, zijn we afhankelijk van de snelheid van andere bedrijven, zoals Liander.

Ook wordt veel onderhoud aan de openbare ruimte in vaste rondes en op vaste data gedaan. Denk daarbij aan gras maaien, snoeien, lampen vervangen en of schilderwerkzaamheden. Daar wordt alleen van afgeweken als er gevaarlijke situaties zijn of dreigen te ontstaan.

Contactgegevens

U kunt uw melding digitaal doorgeven via bovenstaand formulier.

Bij direct gevaar kunt u bellen met (0299) 658 585.

Wet en regelgeving