Liliane Spijker-Boeijink

Trouwambtenaar

trouwambtenaar foto leeg

Iets over mijzelf:

Mijn naam is Liliane Spijker-Boeijink. Ik ben in 1957 geboren in Amsterdam, daar ben ik ook opgegroeid. Een jaar voor mijn huwelijk in 1977 ben ik op Marken komen wonen, waar ik nog steeds met heel veel plezier woon.

Ik als ambtenaar van de burgerlijke stand:

Ik ben sinds 2008 werkzaam als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit moet je niet zien als werk maar als hobby. Ieder huwelijk is dan ook een feest.

Hoe ik mijn rol zie als voltrekker van het huwelijk:

Eerst heb ik een kennismakingsgesprek met het bruidspaar, bij mij thuis of bij het bruidspaar. Een gesprek waarin ik probeer wat meer te weten te komen van het bruidspaar. Er is niets leuker dan mensen die van elkaar houden te trouwen. Trouwen is toch een heel belangrijk moment in je leven en ik mag daar een onderdeel van zijn.

Het moment dat je het ja-woord uitspreekt, is heel bijzonder. Of je elkaar nu al jaren kent of wat korter, het moment dat jullie voor elkaar kiezen, is onvergetelijk. En super persoonlijk, want achter ieder jawoord schuilt een bijzonder verhaal van de eerste ontmoeting, van verliefdheid, van de eerste tegenslag die jullie samen overwonnen… jullie verhaal.

Als trouwambtenaar wil ik dat verhaal graag vertellen, zodat het officiële deel van jullie huwelijk een persoonlijk tintje krijgt. Ik vind dat jullie de huwelijksvoltrekking dan ook helemaal van jullie moet zijn, zoals jullie het willen hebben. Traditioneel, ontspannen en stijlvol, zeg het maar!