Batterijen KCA

Klein chemisch afval recyclepunt (pilot)

Het college heeft al langere tijd een wens voor het uitbreiden van de dienstverlening op het gebied van afval en het voor inwoners makkelijker te maken om afval te scheiden. Het klein chemisch afval en de huishoudelijke apparaten mogen niet in de containers en kunnen niet aangeboden worden tijdens de maandelijkse gratis grofvuil-ophaalronde. Deze moesten naar de milieustraat in Purmerend worden gebracht. Maar vanaf 24 april is het dus mogelijk om deze dichterbij huis in te leveren.

Wat mag er ingeleverd worden

Het mobiele recyclepunt is bedoeld voor klein chemisch afval en huishoudelijke apparaten. Denk aan accu’s, (spaar)lampen, verfblikken, gastanks, een elektrische tandenborstel of een broodrooster.Daarnaast kan er ook bijv. piepschuim of hard plastic worden aangeboden. Het is specifiek bedoeld voor klein afval, daarom is de maximale hoeveelheid beperkt tot het  formaat van een boodschappentas. In de bijgevoegde flyer staat precies wat wel en niet ingeleverd kan worden. 

Locatie recyclepunt

De recyclewagen zal afwisselend in verschillende kernen van Waterland staan. De recyclewagen komt op toegankelijke plekken te staan, waar veel inwoners komen om boodschappen te doen. Zodat het weinig extra moeite kost om hier het klein chemisch afval of een elektrische apparaat in te leveren. Voorlopig komt het mobiel recyclepunt op de volgende tijdstippen op de onderstaande plekken te staan: 

  • Monnickendam: 1e zaterdag van de maand: Monnickendam op het Bolwerk (8.30-13.00 uur)
  • Broek in Waterland: 2e woensdag van de maand op weekmarkt (08.30-13.00 uur)
  • Ilpendam: 3e woensdag van de maand op het dorpsplein (8.30-10.30 uur)
  • Monnickendam: 3e woensdag van de maand bij ’t Spil (11.30-13.30 uur)
  • Marken: 4e woensdag van de maand bij de supermarkt (8.30-13.00 uur)

De pilot loopt tot 30 november en start op bovengenoemde tijden en locaties. Tijdens de periode van deze pilot kan het zijn dat locaties of tijdstippen worden veranderd op basis van de opkomst.