Koeien in de weide met zicht op Monnickendam

Alarm / sirene

Hoort u de sirenes van het luchtalarm? Ga het dichtstbijzijnde gebouw in en sluit deuren en ramen. Zet de radio of tv aan of kijk op Crisis.nlexterne-link-icoon. Kijk ook op uw mobiele telefoon of u een melding heeft van NL-Alertexterne-link-icoon.

Beschrijving

Bij gevaar in uw buurt wordt u gewaarschuwd door de politie of brandweer. Zij rijden bijvoorbeeld rond in geluidswagens en roepen om welk gevaar er dreigt. De politie en de brandweer kunnen bij u aanbellen. U hoort van hen wat er aan de hand is en wat u moet doen.

U kunt ook een melding op uw mobiele telefoon krijgen van NL-Alert. De overheid verstuurt 2 keer per jaar een controleberichtexterne-link-icoon.

Bij groter gevaar hoort u de sirenes van het luchtalarm en krijgt u een melding van NL-Alert op uw mobiele telefoon. Ga het dichtstbijzijnde gebouw binnen of laat anderen bij u binnen. Sluit deuren en ramen. Zet de radio of tv aan. Kijk in de melding die u van NL-Alert ontvangen heeft en op Crisis.nlexterne-link-icoon. Zo weet u wat er aan de hand is en wat u moet doen. Wacht daarop. Blijf binnen!

Iedere eerste maandag van de maand om 12:00 uur wordt in het hele land het luchtalarm getest. U hoeft dan niets te doen.

Op Denkvooruit.nl vindt u een lijst van spullen die u in huis zou moeten hebben bij een rampexterne-link-icoon.

De rampenzender in de gemeente Waterland:

Radio 93.9 FM (ether), 92.5 FM (kabel); TV kabel 6+/182 MHz / ziggo 987

Wet en regelgeving

Formulieren

Meer informatie