Zicht op monumentaal houten huis in Broek in Waterland vanaf de Kerkhofbrug met bootje in de Dee

AED (Automatische Externe Defibrillator)

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrillatie). In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen met de AED levens gered worden. Iedereen in Nederland kan en mag een AED gebruiken. Een korte training helpt om in noodgevallen snel en doeltreffend te handelen.

AED's worden door organisaties en particulieren aangeschaft en op toegankelijke plekken opgehangen. Zo kunnen hulpverleners, in afwachting van de ambulance, alvast beginnen met levensreddende handelingen. Ook in de gemeente Waterland komen steeds meer AED's. Voor een overzicht van alle AED's in de gemeente Waterland verwijzen wij naar onderstaande websites.

Meer informatie

De Stichting 6minutenwaterland en de Stichting AED Marken-Uitdam zorgen voor de plaatsing en onderhoud van de AED apparaten in de gemeente Waterland. Zij zorgen dat er altijd een AED in de buurt is. Tevens organiseren zij reanimatie trainingen en cursussen om de AED te bedienen.