Luchtfoto Broek in Waterland

Veilig e-mailen met ZIVVER

Door een e-mail via ZIVVER te versturen, garanderen wij dat vertrouwelijke informatie volgens de modernste beveiliging wordt verstuurd. En dat niemand anders behalve u de inhoud van de e-mail kan lezen. Vooralsnog betreft dit e-mails met vertrouwelijke informatie van gemeente Waterland die gaan over producten en diensten uit ons Sociaal Domein. Bij succes gaan we ZIVVER ook gebruiken voor de rest van onze producten en dienstverlening waar sprake is van vertrouwelijke informatie.

Zo werkt ZIVVER

Als u een e-mail ontvangt die veilig via ZIVVER is verstuurd, opent u deze door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. Eventueel moet u hier ook nog een wachtwoord of sms-code invoeren (zie hieronder). Het is niet nodig een account aan te maken.  

Bericht openen met een wachtwoord

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een wachtwoord. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom heeft u een wachtwoord ontvangen. U vult dit wachtwoord in, nadat u op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een sms-code

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom krijgt u een code per SMS toegestuurd. U vult deze SMS-code in, nadat u op ‘Klik voor bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen.

Reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail in uw eigen mailbox.

Hulp of meer informatie

In bijgaand filmpje ziet u hoe iemand zonder ZIVVER account een bericht ontvangt en leest:

Een veilig bericht via ZIVVER ontvangen

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Wilt u zelf een gratis ZIVVER-account aanmaken waardoor u geen wachtwoord of sms-code meer hoeft te gebruiken wanneer u een e-mail van de gemeente Waterland krijgt? Neem dan graag contact met ZIVVER op: support@zivver.com. Voor meer informatie kijkt u op www.zivver.comexterne-link-icoon.