Rozenwerf Marken

Update dijkinspectie omringdijk Marken

04 januari 2024
Algemeen nieuws

Bericht aan de inwoners van Marken

Rijkswaterstaat heeft de dijkinspectie afgerond. Op dit moment zijn de waarschuwingswaarden niet bereikt, wat betekent dat we momenteel niet verwachten dat het water over of door het zuidelijke dijkvak zal breken. De weersverwachtingen zijn ook gunstiger geworden.

Desondanks neemt Rijkswaterstaat voorzorgsmaatregelen en zorgt vanaf 23.00 uur vanavond preventief voor dijkwachten. Deze teams zullen de nacht surveilleren en als er verder actie nodig is gebeurt dat uiteraard.

We blijven de situatie de komende nacht en dagen nauwlettend volgen. Jullie veiligheid heeft onze hoogste prioriteit en we zullen alles doen om deze te waarborgen.

--------------------------------------------------------

Bericht van burgemeester Marian van der Weele 

Beste inwoners van Marken,


We willen jullie op de hoogte brengen van de huidige situatie betreffende het waterpeil van het Markermeer en de omringdijk Marken. Aan deze, nog te versterken zuidzijde, staat het water erg hoog. Daarom zal er vanavond een dijkinspectie plaatsvinden door Rijkswaterstaat.
We begrijpen de ongerustheid over het zuidelijke dijkvak. De dijk in dit gebied is afgekeurd en we zijn ons bewust dat er mogelijk problemen kunnen ontstaan door dit hoge waterpeil.

We zullen jullie vóór middernacht vanavond voorzien van een nieuwe update (hier te lezen) op basis van de resultaten van deze inspectie. We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden, jullie veiligheid staat voor ons voorop en we zullen alles in het werk stellen om deze te waarborgen.

Met vriendelijke groet,

Marian van der Weele

Burgemeester gemeente Waterland