Subsidie aanvragen Duurzaamheidsfonds

Subsidie aanvragen Duurzaamheidsfonds

03 juli 2024
Gemeentenieuws

De technische storing is opgelost. Vanavond (3 juli 2024) vanaf  00.00 uur kunnen er weer aanvragen worden ingediend. 

Vanaf vrijdag 28 juni kunnen inwoners van Waterland subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun woning. De gemeente stelt hiervoor weer geld ter beschikking. De regeling geldt voor zowel huiseigenaren als huurders van woningen. Inwoners die voor deze subsidie in aanmerking willen komen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Uw woning heeft bijvoorbeeld een WOZ-waarde lager of gelijk aan € 435.000. Het maximum subsidiebedrag voor grote isolatiemaatregelen is € 1.500. 

De gemeente heeft een lijst opgesteld van maatregelen die voor een subsidie in aanmerking komen. Het gaat onder meer om vloer- en bodemisolatie, isolatie voor een schuindak en HR++(+) glas.  Ook voor monumentenglas en vacuümglas is subsidie aan te vragen. Voor huurders van een corporatiewoning komt een inductie- of elektrische kookplaat in aanmerking voor subsidie. Het maximum bedrag hiervoor is € 400. 

Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst, wees er dus snel bij. 

Meer informatie over het Duurzaamheidsfonds leest u op www.waterland.nl/duurzaamheidsfonds-waterlandexterne-link-icoon. Voor vragen over de regeling kunt u ook contact opnemen met het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket via 0299 22 50 10 (op werkdagen) of mailen met info@duurzaambouwloket.nl.

Collectieve Inkoopactie

Tegelijkertijd loopt er ook een Collectieve Inkoopactie in samenwerking met ‘Winst uit je woning’. Hier kunt u subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld dakisolatie of isolatieglas. Inwoners die in aanmerking komen voor deze inkoopactie ontvangen hierover een brief. Aanmelden kan tot en met 31 juli 2024. Voor meer informatie: www.winstuitjewoning.nl/waterland/inkoopactie/externe-link-icoon.

Astrid van de Weijenberg wethouder Duurzaamheid: “Met nieuwe voorwaarden in het  Duurzaamheidsfonds hopen we een nieuwe groep inwoners te bereiken die met de verduurzaming van hun woning kunnen bijdragen aan een lager energieverbruik en dus minder CO2-uitstoot. Daarnaast hebben we geluisterd naar de vraag om subsidie voor monumenten en hebben we monumentenglas opgenomen in de lijst met maatregelen”.