Gemeentehuis Waterland

Statement burgemeester Van der Weele

04 juli 2024
Gemeentenieuws

Statement burgemeester Marian van der Weele

Dankzij de inspanning van vele betrokkenen kunnen de evenementen van het Jan Haring weekend (Jan Haring Race en de palingrookwedstrijd) doorgaan! 

De Stichting Monnickendammer Hardzeildagen (SMH) hadden eerder besloten om de palingrookwedstrijd en de hardzeildagen af te gelasten. De eerdere afgegeven vergunning verviel hiermee. Daarom heb ik alle horecaondernemers afgelopen dinsdag einde middag op het gemeentehuis uitgenodigd voor spoedoverleg. Iedereen was het roerend eens dat er alles aan gedaan moest worden om het evenement alsnog doorgang te laten vinden. Tijdens dit overleg hebben de horecaondernemers aangegeven samen een nieuwe vergunningsaanvraag in te dienen, zodat in ieder geval de palingrookwedstrijd door kon gaan. Gemeente Waterland heeft aangegeven deze vergunningsaanvraag met spoed te behandelen zodat de vergunning op tijd afgegeven kan worden. 

Ook heb ik overlegd met één van de schippers, om de mogelijkheden te bekijken voor het toch ook door laten gaan van de zeilrace. Vanmorgen is ook hiervoor een nieuwe vergunningsaanvraag ingediend en kunnen we ervan uitgaan dat de zeilrace doorgaat. Alle schippers worden intussen ook op de hoogte gebracht. Zodat zij alsnog koers kunnen zetten naar Monnickendam!

Ik ben trots dat in zo'n kort tijdsbestek  de betrokken partijen de schouders eronder hebben gezet om dit feestweekend (op aangepaste wijze) alsnog mogelijk te maken, en ben blij dat alle festiviteiten door kunnen gaan. 

Er is veel gezegd en vooral - op sociale media- geschreven, niet altijd op een respectvolle manier dat is onnodig en kwetsend. 

Laten we er een mooi en respectvol Jan Haring Weekend van maken!