Stagiair Bestuurs- en managementondersteuning

In ons kleine, maar gezellige team binnen gemeente Waterland hebben wij ruimte voor een stagiair(e)! Iedere dag staan wij in contact met het gemeentebestuur en zorgen we voor het vlekkeloos verlopen van de ondersteuning en het bestuurlijk proces. We werken ook nauw samen met het bodeteam waar het om facilitaire ondersteuning gaat. Als spil van de organisatie werk je samen met collega’s van alle afdelingen. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat er speelt binnen de gemeente.

Over de vacature

Salaris
Stagevergoeding € 500,- (per maand o.b.v. 36 uur)
Opleidingsniveau
MBO/HBO meewerkstage/stage-opdracht

MBO/HBO meewerkstage/stage-opdracht:

Bestuurs- en managementondersteuning

Team Bestuurs- en managementondersteuning 

Duur: 4 tot 6 maanden (afhankelijk van de stage van jouw opleiding)

Aanvang: per direct

In ons kleine, maar gezellige team binnen gemeente Waterland hebben wij ruimte voor een stagiair(e)! 

Iedere dag staan wij in contact met het gemeentebestuur en zorgen we voor het vlekkeloos verlopen van de ondersteuning en het bestuurlijk proces. We werken ook nauw samen met het bodeteam waar het om facilitaire ondersteuning gaat. Als spil van de organisatie werk je samen met collega’s van alle afdelingen. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat er speelt binnen de gemeente. 

Wat ga je doen?

De medewerkers van het bestuurssecretariaat zorgen voor de ondersteuning van de burgemeester, de wethouders, de gemeentesecretaris en het management. Ze houden alle communicatie in de gaten, verzorgen het agendabeheer, en zorgen dat de dag van de bestuurders vlot en vlekkeloos verloopt. Ook het bestuurlijk college- en raadsproces is een groot onderdeel van de werkzaamheden op het bestuurssecretariaat. 

Als stagiair ga je aan de slag met alle voorkomende werkzaamheden op het bestuurssecretariaat. Denk hierbij aan het beheren van de mailboxen, het inplannen van interne en externe afspraken, het ondersteunen bij bestuurlijke bijeenkomsten, het notuleren bij verschillende overleggen en het bijwonen van het bestuurlijk inloopspreekuur. 

Er zijn nog veel meer werkzaamheden, denk aan ondersteuning bij communicatie of projectondersteuning. We geven je daar de ruimte in om in overleg met het team een interessant werkpakket voor jouw stageperiode samen te stellen. Dit kan worden aangepast aan jouw studierichting. 

Ook ga je meelopen met een ervaren medewerker of adviseur en zo meekijken (en ook helpen) in de keuken van onze organisatie. Daarbij krijg je voldoende ruimte en begeleiding voor je eigen (afstudeer)project.

Wij bieden

  • Een leuke, uitdagende en waardevolle stage voor 24 tot 36 uur per week (andere urenomvang is bespreekbaar);
  • Een maandelijkse stagevergoeding van € 500,- bruto (gebaseerd op een fulltime-stage, dat wil zeggen 36 uur per week). Bij een deeltijdstage wordt de vergoeding naar rato berekend;
  • Goede begeleiding en coaching om je stage succesvol af te ronden;
  • De kans om jezelf te ontwikkelen tot een echte professional met goede referenties.
  • Een kijkje in de keuken van het werken voor een gemeente, en hoe leuk én uitdagend dat is.

De gemeente Waterland

Het enige constante is verandering! 

De gemeente Waterland telt ruim 17.000 inwoners en bestaat uit de kernen Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude. Waterland wordt gekenmerkt door een combinatie van authentieke kernen met hoogwaardige cultuurhistorische achtergrond, afgewisseld met een groen en open landschap met een bijzonder veenweidegebied. De naam Waterland verwijst naar de vele waterrijke gebieden, en de ligging aan de Gouwzee en het Markermeer.

Reageren

Reageren kan door je CV met bijhorende motivatie naar ons te sturen via vacature@waterland.nl. Wil je meer weten over de inhoud van de stage? Neem dan contact op met Stella Veenstra, Teammanager Realisatie op (06) 11477637.