Woningbouw Watergang

Overeenkomst ondertekend voor woningbouw Broekermeerdijk in Watergang

28 juni 2024
Algemeen nieuws

Op vrijdag 28 juni hebben gemeente Waterland en twee initiatiefnemers een overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van zeven woningen aan de Broekermeerdijk 16 en 16B-C in Watergang.

In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de ontwikkeling van de locatie. De bedrijfsactiviteiten maken plaats voor de nieuwbouw van zeven woningen. Daarmee vervalt ook de geluidsoverlast die de omwonenden hebben ervaren en neemt het zware verkeer af op de Broekermeerdijk. De provincie Noord-Holland heeft in 2023 ontheffing verleend voor woningbouw op deze locatie. 

In het ontwerp zijn twee vrijstaande woningen, een twee-onder-een-kap en een drie-onder-een-kap opgenomen, allen in de vrije sector. Om ervoor te zorgen dat het percentage sociale woningbouw in de gehele gemeente op peil blijft, wordt een financiële bijdrage geleverd aan het compensatiefonds. Dit fonds wordt ingezet voor het mogelijk maken van extra sociale woningbouw op een andere locatie binnen de gemeente Waterland. Voor de toekomstige bewoners van de woningen aan de Broekermeerdijk geldt een zelfbewoningsplicht van 15 jaar.

Wethouder Ton van Nieuwkerk: “Het is mooi dat op deze locatie zeven woningen gerealiseerd worden en daarmee de bedrijfsactiviteiten op deze locatie worden beëindigd. Hiermee geven wij invulling aan de grote behoefte aan nieuwbouwwoningen, ook in Watergang”.

Van links naar rechts op de foto: 

Gert-Jan Omta, wethouder Ton van Nieuwkerk en Tijmen van Geemen