Welkomstbord op het hemmeland met plattegrond

Nieuwe bebording voor recreatiegebied het Hemmeland

24 april 2024
Gemeentenieuws

Nieuwe bebording voor recreatiegebied het Hemmeland

Hardlopen, wandelen, zwemmen en recreëren, we maken in Waterland (en omstreken) veel gebruik van recreatiegebied het Hemmeland. Graag houden wij samen met onze bezoekers het Hemmeland schoon en prettig, waarbij iedereen respect heeft voor elkaar en de natuur. 

In de Algemene Plaatselijke verordening (APV) staan de gemeentelijke regels op het gebied van openbare orde en veiligheid, die gelden in onze gemeente en dus ook voor het Hemmeland. 

Bij de entree van het Hemmeland staan nu nieuwe welkomstborden met daarop een plattegrond van het gebied en de spelregels in het recreatiegebied. Ook worden de oude borden op het Hemmeland vervangen. De nieuwe borden geven meer duidelijkheid over de regels die gelden in het recreatiegebied.

Opruimplicht geldt voor heel Waterland

Graag houden wij onze gemeente schoon. Daarom geldt in onze hele gemeente een opruimplicht voor hondenpoep. Deze geldt ook voor het Hemmeland. Wist u dat u gratis hondenpoepzakjes kunt ophalen bij gemeentehuis? 

Honden alleen los in het losloopgebied

Honden mogen heerlijk rondrennen en loslopen in het losloopgebied. Het losloopgebied is gemarkeerd op de plattegrond op het bord bij de ingang van het Hemmeland.  Buiten het losloopgebied moeten honden altijd aangelijnd zijn. Loopt uw hond los buiten het losloopgebied, dan riskeert u een boete van 100 tot 150 euro, zonde van uw geld! De BOA's zullen hier de komende maanden extra attent op zijn. 

In de zomerperiode geen honden op de stranden

In de zomerperiode wordt het Hemmeland druk bezocht door allerlei recreanten. Vooral de zwemstranden worden in de periode van 1 mei tot 1 oktober druk bezocht. Om het zwemwater en de stranden schoon te houden, zijn honden in de zomerperiode verboden op de zwemstranden. 

Er zijn op het Hemmeland speciaal aangewezen hondenstranden in het losloopgebied waar uw hond heerlijk kan genieten van een verkoelende duik in het water. 


Overige regelgeving
Op de nieuwe borden worden ook andere regels weergegeven, zoals het verbod om te fietsen en/of brommen op de wandelpaden.