Frontoffice medewerker publiekzaken

Over de vacature

Openingsdatum
26-04-2024
Sluitingsdatum
12-05-2024
Uren per week
24 uur
Salaris
maximaal € 3.784 bruto
Salarisschaal
7
Opleidingsniveau
MBO

De gemeente Waterland zoekt een Frontoffice medewerker Publiekszaken (2x) 
24 uur per week

Vind jij het leuk om in direct contact met klanten van onze gemeente te staan en hou je van afwisseling in je werk? Heb je klantgerichtheid en nauwkeurig werken hoog in het vaandel staan? Dan hebben wij deze leuke baan!


De uitdaging
In deze functie ben jij het eerste aanspreekpunt binnen de gemeente voor interne en externe klanten. Je voert een veelzijdig takenpakket uit aan de frontoffice en ondersteunt waar nodig in de backoffice van het team Publiekszaken. 


Je zal voornamelijk achter de balie klanten helpen. Maar dit kan ook telefonisch of online zijn. Aan de balie help je klanten met allerlei aanvragen. Voorbeelden hiervan zijn: rijbewijzen, reisdocumenten, uittreksels, eigenverklaringen, verhuizingen, VOG’s, briefadressen, emigraties, legalisaties, parkeervergunningen en de uitgifte van sleutels en leenbadges. Aan de telefoon beantwoord je, met behulp van informatiebronnen, zelfstandig zoveel mogelijk vragen. Je schakelt dus veel tussen verschillende werkzaamheden. 


Je voert op een dienstverlenende manier en binnen wettelijke kaders, balie- en backoffice werkzaamheden uit met betrekking tot reisdocumenten, rijbewijzen, het verstrekken van afschriften van akten van de burgerlijke stand, het verrichten van Basisregistratie Personen (BRP) mutaties én registratie en uitgifte van gevonden voorwerpen. 
Wanneer er verkiezingen worden georganiseerd, zul je een actieve rol vervullen hierin.


Wie ben jij
Voor jou staan klanten centraal en je streeft naar perfecte dienstverlening. Je bent leergierig en je wil jezelf graag ontwikkelen. Je neemt graag het initiatief en draagt proactief verbeteringen en/of nieuwe ideeën aan. Ook doe je graag een stapje extra als het werk daar om vraagt. Om zoveel mogelijk vragen direct en zelfstandig te kunnen afhandelen, is het belangrijk dat je in staat bent de vraag van de klant duidelijk te krijgen. 


Daarnaast beschik je over voldoende digitale vaardigheden en het vermogen kennis snel op te zoeken en eigen te maken. Je kan met inlevingsvermogen vragen afhandelen of klanten doorverwijzen en je onderhoudt goed contact met collega’s binnen de gemeente. 
Je kunt omgaan met weerstand vanuit klanten en blijft kalm en vriendelijk. 

Je hebt er geen probleem mee om naast de reguliere openingstijden ook tijdens onze avondopenstelling op donderdag te werken. 

Wij vragen

 • Je hebt minimaal een afgeronde MBO-3 opleiding of een vergelijkbaar niveau, verkregen door ervaring en vakgerichte opleidingen.
 • Ervaring in een KCC (klantcontactcentrum) of met telefonische dienstverlening is vereist.
 • Relevante werkervaring binnen Publiekszaken is een pré.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en mondeling).
 • Een flexibele en dienstverlenende instelling.
 • Een klantgerichte houding.
 • In staat zelfstandig én in teamverband te werken.

Kernwaarden en competenties
In Waterland zijn belangrijke kernwaarden: lef, verbinding, vertrouwen en nieuwsgierigheid.


Voor deze functie zijn de volgende competenties van belang: probleemoplossend vermogen, stressbestendig, communicatief, zorgvuldigheid en klantgerichtheid.

Wij bieden

 • we bieden een jaarcontract met de intentie het dienstverband te verlengen na een jaar.  
 • een marktconform salaris (maximaal € 3.784 bruto per maand, schaal 7) o.b.v. een 36-urige werkweek. Voor een minder ervaren kandidaat geldt de aanloopschaal (schaal 6).
 • de functie is voor 24 uur per week (een andere urenomvang is bespreekbaar). Er zijn twee vacatures beschikbaar.
 • gezien de aard van de functie zijn de mogelijkheden voor hybride/thuiswerken zeer beperkt. Jouw fysieke aanwezigheid is noodzakelijk en je werkt volgens rooster.
 • een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je bruto maandsalaris.
 • een laptop en mobiele telefoon van de zaak.
 • een aantrekkelijke reiskostenvergoeding.
 • goede ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden en goede faciliteiten op het gebied van opleiding.
 • een pensioenregeling via het ABP. 
 • aandacht voor vitaliteit, bijvoorbeeld door een fietsregeling vanuit het IKB, een vitaliteitsbudget en het organiseren van zaalvoetbal.
 • een actieve personeelsvereniging.

De organisatie en het team
De gemeente Waterland telt ruim 17.000 inwoners en bestaat uit de kernen Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude. Waterland wordt gekenmerkt door een combinatie van authentieke kernen met hoogwaardige cultuurhistorische achtergrond, afgewisseld met een groen en open landschap met een bijzonder veenweidegebied. De naam Waterland verwijst naar de vele waterrijke gebieden, en de ligging aan de Gouwzee en het Markermeer. De ligging van Waterland nabij Amsterdam en achter de Noordzeekust is economisch, recreatief en toeristisch aantrekkelijk. De combinatie van  die factoren wordt ook wel gezien als ‘het Waterlandse goud’. 
Team Publiekszaken is onderdeel van de afdeling Realisatie. Binnen dit team werk je samen met circa 14 collega’s.


Integriteit, diversiteit en inclusiviteit
Onbesproken gedrag is een voorwaarde om bij ons te kunnen werken. Daarom vragen wij jou een integriteitsverklaring te ondertekenen en een verklaring omtrent gedrag te leveren.

Bij de gemeente Waterland staan diversiteit en inclusiviteit hoog in het vaandel. Wij streven er naar om onze organisatie een afspiegeling van de samenleving te laten zijn waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen geslacht, etniciteit, geloofsovertuiging, leeftijd et cetera. Wij kijken puur naar je vakmanschap en de optimale match!

Vragen?
Natuurlijk kunnen we niet alle informatie kwijt in deze advertentie en heb je mogelijk nog vragen. Neem dan gerust contact op met Stella Veenstra, afdelingsmanager Realisatie en financiën op 06 11477637.

Reageren
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan voor maandag 13 mei 2024 jouw CV en motivatiebrief naar vacature@waterland.nl. Wie weet verwelkomen wij jou binnenkort in ons team!

De eerste gesprekken staan voorlopig gepland op vrijdag 24 mei tussen 12:00 en 15:00 uur of maandag 27 mei tussen 11:00 en 14:00 uur. Wij vragen je hiermee rekening te houden in jouw agenda.

Organisatie
Gemeente Waterland
Land
Nederland