Zicht op de Veenderijgouw in Broek in Waterland

Deze week aanslag gemeentelijke belastingen in de brievenbus

22 februari 2024
Algemeen nieuws

Deze week ontvangt u de aanslag gemeentelijke belastingen 2024 (voor de onroerende zaakbelasting, de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en eventueel hondenbelasting) in uw brievenbus. Bij de onroerende zaakbelasting vindt u ook de WOZ-waarde van het pand.

Wanneer u zich heeft aangemeld bij de berichtenbox van mijn Overheid ontvangt u de aanslag niet per post maar krijgt u via de e-mail een melding dat de aanslag klaar staat in de berichtenbox.

Betalingsmogelijkheden

U kunt het aanslagbedrag automatisch laten afschrijven of het bedrag zelf overmaken.

Op www.waterland.nl/belastingenexterne-link-icoon kunt u een automatische incasso aanvragen, stopzetten of uw rekeningnummer wijzigen. Hier vindt u ook meer informatie over de verschillende belastingen. Als u er voor kiest om het bedrag zelf over te maken, dient u het aanslagbedrag voor de laatste vervaldatum te betalen. U kunt dit doen door middel van internetbankieren of eigen overschrijvingen. Ook is het mogelijk gebruik te maken van de QR-code op het aanslagbiljet. De laatste vervaldatum is 31 mei 2024.

Niet eens met uw WOZ-waarde?
Als u het niet eens bent met de aanslag gemeentelijke belastingen  of de hoogte van de WOZ-waarde, neemt u dan eerst contact op met ons. Dit kan via het telefoonnummer  0299 658 566 of door een  e-mail te sturen naar gemeente@waterland.nl. De gemeente wil net als u dat de WOZ-waarde klopt. Als blijkt dat er een fout is gemaakt, dan wordt deze aangepast. Onderaan deze pagina vindt u een videoanimatie waarin uitgelegd wordt hoe u zelf bezwaar kunt maken tegen de WOZ-beschikking.

Bezwaar maken 
Komt u er met de gemeentelijke taxateur niet uit en wilt u toch bezwaar maken? Dat is gratis en u heeft er bijna nooit een gespecialiseerd bureau voor nodig. Er zijn veel bureaus die aanbieden gratis bezwaar voor u te maken. Dit lijkt gratis voor u, maar deze bureaus verdienen geld aan de vergoeding die de gemeente aan hen moet overmaken als de waarde verlaagd wordt. Dit is al snel € 280,00. Als u ons eerst belt, dan kunnen we samen kijken of de waarde goed is. Is dat niet het geval, dan passen we de waarde aan.

Een bezwaarschrift indienen kan binnen zes weken na de dagtekening van het aanslagbiljet. Dat kan via het digitale loket van onze belastingbalie: www.waterland.nl/belastingenexterne-link-icoon of schriftelijk.  Stuur dan uw bezwaar naar: gemeente Waterland, Postbus 1000, 1140 BA Monnickendam of mail naar gemeente@waterland.nl.

Videoanimatie over bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking:

Animatie WOZ-bezwaar
By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.