Zicht op de Gooise kaai vanaf de Havenstraat in Monnickendam

Bericht inwoners Monnickendam hoog water

06 januari 2024
Algemeen nieuws

In de komende uren zal het waterpeil in het Markermeer verder stijgen, waardoor sommige delen van de kades in de binnenstad mogelijk onder water kunnen komen te staan. We verwachten niet dat het waterpeil zo hoog zal komen dat het de voordeuren van woningen en bedrijven zal bereiken. Waar we wel dit risico zien, hebben we al maatregelen genomen. De betrokken inwoners en bedrijven zijn op de hoogte gesteld.

We willen daarom vragen dit weekend geen auto's te parkeren langs de kades. U kunt mogelijk dan moeilijk bij uw auto komen en wij moeten erbij kunnen. Dit geldt voor de gehele Haringburgwal, de locaties waar momenteel al een tijdelijk parkeerverbod van kracht is en waar zandzakken liggen en/of hekken staan. Zoals de Havenstraat, Haven, Gooise Kaai en een deel van het Prooyen.

Volgens voorspellingen zal het waterpeil op het hoogtepunt, zondagochtend om 8.00 uur, naar verwachting +55 cm NAP zijn, ongeveer 20 cm hoger dan de huidige situatie. We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden en zullen gedurende de gehele tijd inspecties uitvoeren.

We willen nogmaals benadrukken dat het Hemmeland is afgesloten en betreden is ongewenst.

Indien verdere informatie nodig is of als er wijzigingen in de situatie optreden, zullen we jullie tijdig informeren.