Vervangingsmaatregelen Openbare Verlichting 2022

Vanwege het noodzakelijke beheer en om energie besparing te realiseren,  worden de komende jaren armaturen vervangen door LED-armaturen. Door jaarlijks een deel van de oudste armaturen te vervangen is het de bedoeling het aantal storingen te verminderen en om aan de energie-akkoord te voldoen, in 2030 ongeveer 50% energie te besparen. Uit steekproeven hebben we kunnen vaststellen dat dit theoretisch mogelijk is en dat het lichtniveau niet slechter wordt, in tegendeel, op sommige plekken is zelfs een lichte verbetering te zien in de lichtverdeling. 

Dit jaar worden ongeveer 290 armaturen vervangen op de hierna genoemde locaties:
•    De gehele oranjewijk in Monnickendam; armaturen vervangen.
•    Langs de fietspaden van de “Binnenring” in Monnickendam; armaturen vervangen.
•    Op de Opheve, Rennekencamp en Wiganc in Monnickendam; diverse armaturen ombouwen.
•    In de Heemsweer, Hageweer en West Weer in Broek in Waterland; armaturen ombouwen en vervangen.
•    Dorpsstraat, Aandammergouw, Gouw en Dwarsgouw in Zuiderwoude; armaturen vervangen.

Aanvullend vervangen we de  armaturen en tevens de masten zelf langs de Wagengouw in Broek in Waterland, het betreft dan de stalen masten vanaf de Hellingbrug tot de Galggouw.

Planning

In de week van maandag 28 maart starten we met de werkzaamheden vervangen armaturen in Monnickendam. Aansluitend worden de vervangingen in Broek in Waterland en Zuiderwoude uitgevoerd. 
De Firma Pilkes Infra voert de werkzaamheden uit. De heer E. Bootsman van de gemeente Waterland begeleidt de werkzaamheden. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de toezichthouder, de heer E. Bootsman. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0299) 658 573 of via de email op evert.bootsman@waterland.nl