Updates kinderburgemeester Waterland

7e bericht van de kinderburgemeester Bibi Meister

Ik heb mijn draai weer op school gevonden. We moeten veel en hard werken maar hebben ook tijd voor leuke dingen. We zijn nu bezig om een eigen pretpark te bedenken en daarna te maken als maquette. Dat is lastig maar ook heel erg leuk.
Met de kinderen die ook noodopvang krijgen op school gaan we een schoolkrant maken. Het thema is Corona en we willen allemaal mensen daarvoor interviewen. De noodopvang op school vind ik erg leuk omdat ik dan les krijg van mijn tante. Ook ben ik weer naar de sport bso geweest in Broek in Waterland. Dat was super leuk. We mochten weer sporten en leuk spelletjes doen. Tot volgende week!

6e bericht van de kinderburgemeester Bibi Meister

Eindelijk mocht ik weer naar school! Het was net een feestdag Oma mocht me eindelijk weer
naar school brengen maar tot het hek. Het was super leuk om mijn klas weer te zien. We mochten heel lang kletsen en daarna hebben we een vragenspel gedaan.
We mogen niet dicht bij de juf komen. En op de vloer kunnen we zien tot hoe ver we mogen komen bij juf haar bureau. We hadden buitengym op het schoolplein we deden knakworst tikkertje. Toen werd ik opgehaald door mijn opa en oma. De eerste keer dat ze weer mochten oppassen. Dat was heel gezellig.
In de meivakantie was mijn juf jarig. Ik heb haar toen verrast met een stukje zelf gebakken appeltaart. En ook een stukje appeltaart bij mijnbOmi in Swaensborch gebracht.
Tot volgende week!

5e Bericht van de kinderburgemeester

Hoi daar ben ik weer. Ik ben echt super blij dat we weer naar school mogen. Kan ik eindelijk al mijn vrienden weer zien. De blauwe ster kinderen mogen nog niet alle dagen naar school maar 2 om 3 dagen. En ik zit dan niet in de combinatie klas 7/8 maar met alle kinderen van groep 7.
Jammer genoeg weten we nog niet of we naar Zuid-Frankrijk gaan met de zomervakantie. Mijn ouders zeggen dat de kans groot is dat we niet gaan. Hopelijk hebben we mooi weer in Nederland en mogen we leuke dingen doen. Wat ik echt super leuk vind dat kinderen onder de 12 weer mogen sporten. Dus heb ik afgelopen vrijdag paard gereden met een groepje kinderen waar ik al jaren mee paardrijd. Dat had ik ook erg gemist. Af en toe zie ik mijn vriendinnen en gaan we skeeleren, voetballen en hondje uitlaten.
Tot volgende week, dan vertel ik hoe het weerop school was.

4e Bericht van de kinderburgemeester

Weer een nieuwe week. En vind het best spannend wat we morgen horen van de minister. Ik wil weer heel graag naar school. En hoor van mijn klasgenoten ook dat ze graag naar school terug willen.

Voor school had ik meerdere opdrachten gekregen wat te maken had met oranje en Koningsspelen
Ik heb samen met mijn moeder een raam tekening en gemaakt en helemaal alleen een oranje taart gemaakt.

Gister had ik een live interview met omroep Pim. Dat vond ik leuk om te doen. 

Ik begin me thuis wel meer te vervelen maar gelukkig is het mooi weer.

Tot volgende week 

kinderburgemeester met taart

3e bericht van de kinderburgemeester 

Dit is mijn derde verslag alweer. En nog steeds zitten we thuis met z’n allen Dit weekend heb ik Pasen gevierd, zoals altijd met een uitgebreid ontbijt en we hebben binnen veel spelletjes gedaan met elkaar. Het allerleukst was de voetbal tafel-competitie. Met de hele familie hebben we video gebeld dat was heel leuk om elkaar even te zien en te spreken. Alleen soms lastig om elkaar allemaal te horen omdat we door elkaar aan het praten waren. Elke avond skeeler ik een rondje Overleek en mijn moeder en broertje fietsen dan achter mij aan. En overdag laat ik wel eens het hondje Paddy van onze buurvrouw uit. Dat vind ik heel leuk want hij is zo lief. Van de week heb ik pannenkoeken gebakken en langs gebracht bij het bejaardenhuis voor mijn omi. Ook hadden we paastakken versierd en ook naar omi gebracht. Stuur ook een kaartje of tekening naar iemand die alleen thuis zit en niet naar buiten mag. Tot volgende week!
 

2e bericht van de kinderburgemeester

Hier ben ik weer met een nieuw verslagje. Ik was afgelopen week echt heel teleurgesteld dat we nog steeds niet naar school mogen. Afgelopen week mocht ik wel 1 dagje naar school omdat 1 van mijn ouders een cruciaal beroep heeft. De school was heel leeg en waren maar paar kinderen en 2 leraren. Voordat ik naar school moest gingen mijn opa en oma oppassen via FaceTime omdat mijn ouders beiden vroeg naar hun werk moesten. Dat was heel leuk en bijzonder. Van het weekend gingen we met z’n vieren beneden in de huiskamer logeren. Weer wat anders vond mijn moeder. Tot laat mochten we een Disney film kijken. Voor de rest ben ik veel bezig met mijn schoolwerk en elke dag ga ik even naar buiten. Maar dan let ik wel op dat ik genoeg afstand houd. Wat ik ook heel jammer vind dat 4 en 5 mei en Koningsdag niet door gaan. Juist nu had ik veel taken te doen samen met de burgemeester en dat gaat allemaal niet door. Wel ben ik druk bezig om na te denken over mijn kinderklimaattop.
Tot volgende week!

Bibi kinderburgemeester

Bericht van de kinderburgemeester

Hoi allemaal ik ben Bibi Meister de kinderburgemeester van gemeente Waterland. Ik ga vanaf deze week elke week iets van me laten horen en wat ik doe nu omdat de scholen gesloten zijn. Nu met Coronavirus zit je veel binnen, dat is best wel saai dus probeer ik er een leuke tijd van te maken. Ik krijg nu online les van mijn juf, online spreek ik ook gelukkig veel mijn vriendinnen. Dan kunnen we samenwerken met onze schoolopdrachten. Ik krijg allemaal leuke gymopdrachten die je moet uitvoeren en er een filmpje van moet maken en doorsturen naar mijn juf of meester. Wat heel belangrijk is om elke ochtend het jeugdjournaal te kijken om 8.45 uur. Zo blijf je op de hoogte hoe het in Nederland gaat met het Coronavirus. En wat de nieuwe regels zijn voor kinderen voor buiten spelen. Helaas mogen de bewoners van Swaensborch niet meer naar buiten en geen bezoek meer krijgen. Daarom breng ik vaak tekeningen naar mijn Omi! Dus verveel je een keer maak een leuk knutselwerkje en breng het naar Swaensborch. Ook speel ik veel spelletjes thuis met mijn ouders en broertje. En leerzame spelletjes op mijn IPad. Ik mag niet in de buurt komen van mijn opa en oma we hebben laatst via facetime en spelletje Yahtzee gespeeld.

Bibi kinderburgemeester