Stagiair Communicatie

In ons kleine, maar gezellige team binnen gemeente Waterland hebben wij ruimte voor een stagiair(e)! Iedere dag staan wij via sociale media, website en andere online en offline kanalen in contact met onze inwoners. We adviseren collega’s bij verschillende grote en kleine projecten, doen de wekelijkse redactie van onze gemeentepagina en maken content voor onze social media kanalen.

Over de vacature

Contract
Duur: 4 tot 6 maanden
Salaris
Stagevergoeding € 500,- (per maand o.b.v. 36 uur)
Opleidingsniveau
MBO/HBO meewerkstage/stage-opdracht

MBO/HBO meewerkstage/stage-opdracht: Communicatie

Team Communicatie

Duur: 4 tot 6 maanden

Aanvang: per direct

In ons kleine, maar gezellige team binnen gemeente Waterland hebben wij ruimte voor een stagiair(e)!

Iedere dag staan wij via sociale media, website en andere online en offline kanalen in contact met onze inwoners. We adviseren collega’s bij verschillende grote en kleine projecten, doen de wekelijkse redactie van onze gemeentepagina en maken content voor onze social media kanalen.

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag met alle voorkomende werkzaamheden. Denk hierbij aan het verzamelen, schrijven en redigeren van teksten voor onze gemeentepagina, schrijven van nieuwsberichten, ontwikkelen en plaatsen van content voor social media, beantwoording van persvragen, organiseren van persmomenten etc. Je gaat meelopen met een ervaren communicatieprofessional en zo kun je meekijken (en helpen) bij grotere communicatieprojecten. Vanzelfsprekend is er ruimte en begeleiding voor je eigen (afstudeer)project.

Wij bieden

  • Een leuke, uitdagende en waardevolle stage voor 32 tot 36 uur per week;
  • Een maandelijkse stagevergoeding van € 500,- bruto (gebaseerd op een fulltime-stage, dat wil zeggen 36 uur per week). Bij een deeltijdstage wordt de vergoeding naar rato berekend;
  • Goede begeleiding en coaching om je stage succesvol af te ronden;
  • De kans om jezelf te ontwikkelen tot een echte communicatieprofessional met goede referenties.
  • Een kijkje in de keuken van het werken voor een gemeente, en hoe leuk én uitdagend dat is.

De gemeente Waterland

Het enige constante is verandering! 

De gemeente Waterland telt ruim 17.000 inwoners en bestaat uit de kernen Broek in Waterland, Ilpendam, Katwoude, Marken, Monnickendam, Overleek, Purmer, Uitdam, Watergang en Zuiderwoude. Waterland wordt gekenmerkt door een combinatie van authentieke kernen met hoogwaardige cultuurhistorische achtergrond, afgewisseld met een groen en open landschap met een bijzonder veenweidegebied. De naam Waterland verwijst naar de vele waterrijke gebieden, en de ligging aan de Gouwzee en het Markermeer.

Reageren

Reageren kan door je CV met bijhorende motivatie naar ons te sturen via vacature@waterland.nl. Wil je meer weten over de inhoud van de stage? Neem dan contact op met Stella Veenstra, Teammanager Realisatie op (06) 11477637.