RSS news

Drie bomen met iepziekte Pierebaan 

Onze bomendeskundigen houden de bomen in Waterland nauw in de gaten en hebben recent iepziekte gesignaleerd bij de bomen aan de Pierebaan. De ziekte is voor andere iepen enorm besmettelijk en daarom is het noodzakelijk dat de bomen zo snel mogelijk worden verwijderd. Per dag vertonen de bomen meer bruine bladeren.  

Watergang krijgt nieuwe verkeersborden inclusief  een lagere gewichtsbeperking voor de Dorpsstraat

Op dinsdag 7 juli a.s. start de firma Erdi uit Zaandam met het vervangen van de oude verkeersborden in Watergang. Gelijktijdig worden de verkeerborden m.b.t. de gewicht beperking op de Dorpsstraat aangepast naar 2,2 ton/as. De aanpassing hiervan is op verzoek van de verschillende hulpdiensten, enkele bewoners van de Dorpsstraat en in samenwerking met de Dorpsraad. Op deze wijze kan ook de ambulance in geval van een calamiteit over de Dorpsstraat rijden.
De gewichtsbeperking van de Populierweg (4 ton/as) blijft hetzelfde.

Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente waterland

Vanwege de coronacrisis was het niet mogelijk de koninklijke onderscheidingen die in 2020 werden verleend in de gemeente Waterland tijdens de Lintjesregen in april fysiek uit te reiken. Inmiddels zijn op de nieuwe landelijke datum 3 juli 2020 door burgemeester Sicko Heldoorn de etui met versierselen uitgereikt aan 11 decorandi van de gemeente Waterland. De uitreiking vond plaats in 4 feestelijke bijeenkomsten in het gemeentehuis om de coronamaatregelen zoveel mogelijk te waarborgen.

Veilig op vakantie

De zomervakantie is begonnen en veel mensen blijven door de coronamaatregelen dit jaar liever dicht bij huis.  Gaat u toch een dagje weg of misschien zelfs  wat langer, laat uw huis dan veilig achter. Vakantietijd is een toptijd voor inbrekers, dus we geven u graag wat tips om een mogelijke inbraak te voorkomen.
 

Fotowedstrijd ‘Vakantie in Waterland’

Door alle Corona maatregelen ziet de zomervakantie er voor sommigen dit jaar anders uit dan andere jaren. Velen kiezen ervoor om hun vakantie gewoon thuis door te brengen. Maar vakantie vieren in onze mooie gemeente is natuurlijk ook hartstikke leuk! Wij zijn benieuwd naar jullie ultieme vakantiegevoel in Waterland! 

Waterlandse lintjesregen

Vandaag werden de Waterlandse koninklijke onderscheidingen uitgereikt die bij de lintjesregen van april 2020 zijn verleend.

Gemeente Waterland zoekt lokale (online) winkeliers die energiebesparende producten aanbieden

Dit jaar wijst de gemeente Waterland een groot aantal woningeigenaren per brief op aantrekkelijke mogelijkheden om hun energierekening te verlagen. Naast de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen te treffen, zoals isolatie en zonnepanelen, biedt de gemeente woningeigenaren nu ook de gelegenheid om kleine energiebesparende producten aan te schaffen

Samenwerkingsverband drie gemeenten over ontwikkeling Purmer

De gemeenten Waterland, Purmerend en Edam-Volendam werken regionaal samen op thema’s als landschap, economie, bereikbaarheid en wonen. Op verschillende thema's zoals woningbouw, duurzaamheid, verstedelijking en landschap hebben de gemeenten belangen voor het gemeentegrens-overstijgende gebied De Purmer. Met een bijna 400 jaar lange geschiedenis van verschillende ambities, wensen en kernwaardes zijn de drie gemeenten in juli 2019 gezamenlijk een proces gestart om te inventariseren wat de huidige visie op De Purmer is.

Gemeentepagina donderdag 2 juli

In verband met het Coronavirus wordt Ons Streekblad Waterland tot nader order uitgebracht samen met Purmerend op Zondag, dit betekent een verspreiding op vrijdag. De gemeentepagina is hieronder wel alvast te lezen in PDF vorm.

Vuurtje maken of barbecue aan? Denk aan uw omgeving!

Het wordt steeds warmer, we zijn veel buiten. We zorgen er voor dat we op 1,5 meter van elkaar zitten in de tuin. Veel mensen steken ook hun barbecue of vuurkorf weer aan. Houdt daarbij rekening met de buren, want deze vuurtjes kunnen hinder en gezondheidsklachten veroorzaken. 
 

Jeukrups

De boomverzorgers van de gemeente Waterland houden nauwlettend alle eiken in de gaten om vast te stellen of ze geen nesten van eikenprocessierupsen bevatten.

Tuinafval nu ook wegbrengen in Zuiderwoude

Snoeiafval uit de tuin (gras/kruiden, takken, stammetjes e.d. maar geen stenen en hout) kan vanaf heden niet alleen gratis bij de Milieustraat in Purmerend worden aangeboden, maar nu ook bij de firma Lodder B.V. in Zuiderwoude.
 

Insectenhotel Zuidervestingtuin toch officieel geopend

Het insectenhotel in de Zuidervestingtuin is toch nog officieel geopend door Wethouder Astrid van de Weijenberg en kinderburgemeester Bibi Meister. De opening was uitgesteld vanwege de coronamaatregelen.  De leerlingenraad van basisschool De Binnendijk die geholpen heeft bij het maken van het insectenhotel was bij de feestelijke onthulling aanwezig.  Gastheer was Rik van Beijma van de vrijwilligersgroep Zuidervestingtuin (de tuin ligt op de hoek Bernhardlaan-Zuideinde tegen de vesting).

Gemeentepagina donderdag 25 juni 2020

In verband met het Coronavirus wordt Ons Streekblad Waterland tot nader order uitgebracht samen met Purmerend op Zondag, dit betekent een verspreiding op vrijdag. De gemeentepagina is hieronder wel alvast te lezen in PDF vorm.

Schoonmaak parkeerterreinen Marken

De gemeente gaat bij wijze van proef op Marken proberen om parkeerterreinen vrij van auto’s te krijgen voordat er schoongemaakt wordt.