RSS news

Gemeentepagina donderdag 5 december 2019

In onze wekelijke gemeentepagina leest u het laatste nieuws en onze officiele bekendmakingen. Dat zijn besluiten, mededelingen, aangevraagde en verleende vergunningen. Deze week meer nieuws over de talentprijs van Waterland, informatie over vuurwerk en de openingstijden van het gemeentehuis rondom de feestdagen.

UPDATE: de systemen werken inmiddels weer

Inmiddels werken onze systemen, dus wij kunnen u weer van dienst zijn aan de balie. Het is nu alleen nog niet mogelijk om een parkeervergunning aan te vragen.

Gemeentepagina donderdag 28 november 2019

In de gemeentepagina van deze week leest u onder andere meer over de officiële opening van de nieuwe gemeentewerf en de nieuwe muurschildering van artikel 1 van de Grondwet in het gemeentehuis.

UPDATE: aanvragen/diensten aan de balie

Eerder deze week hebben wij een bericht geplaatst dat wij vanwege de migratie van onze systemen naar de cloud nog steeds geen diensten aan de balie konden leveren. Hieronder volgt een update.

Gemeentepagina donderdag 21 november 2019

Deze week informatie over de sluiting van het gemeentehuis op 21 en 22 november, de informatiebijeenkomst meer vrijwilligers voor jouw vereniging, duurzaamheidstip, de talentprijs van Waterland en de werkzaamheden voor de aankomende tijd.

Koek en Zopie in Waterland

De winter komt er aan! Als het ijs dik genoeg is  worden verschillende schaatstoertochten in de gemeente georganiseerd door de ijsverenigingen, zoals de Gouwzeetocht en de Waterlandtochten. Koek en zopie hoort daar van oudsher bij! Om te voorkomen dat u slalommend om de warme chocolademelk en erwtensoep heen moet, hebben wij regels en de veeggebieden vastgesteld.

Oproep innemen standplaats Broek in Waterland

Op grond van artikel 5:18 van de Algemene Plaatselijke Verordening Waterland 2010 is voor het innemen van een standplaats een standplaatsvergunning nodig. In de “Beleidsregels standplaatsen gemeente Waterland 2016” staat opgenomen op welke locatie een standplaats mag worden ingenomen en hoeveel standplaatsen zijn toegestaan.

Gemeentepagina donderdag 7 november 2019

Deze week informatie over geen aanvragen/ophalen van paspoorten en ID-kaarten mogelijk op vrijdag 15 november, sluiting gemeentehuis op vrijdag 22 november, nieuws over de bestuurlijke toekomst en vacatures.