Reconstructie kademuur haven Monnickendam

 De werkzaamheden aan de kademuur aan de Haven in Monnickendam zijn hervat. Het laatste nieuws vindt u hier.

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 30 oktober 2017 en duren naar verwachting tot 1 maart 2018. Een aantal werkzaamheden zijn weersafhankelijk. Indien er veel onwerkbaar weer is (vorst, Sneeuwval e.d.)  kan dit gevolgen voor de opleverdatum hebben.

Waaruit bestaan de werkzaamheden?

  • De werkzaamheden bestaan in hoofdzaak uit:
  • het ontgraven van de tijdelijke bouwkuip in het water van de binnenhaven,
  • het verwijderen van straatmeubilair, verlichting, walstroomaansluitingen en verharding,
  • het aanbrengen van een nieuwe paalfundering, betonconstructie en metselwerk,
  • het verwijderen van de tijdelijke waterdamwand,
  • het terugbrengen van de bestrating, straatmeubilair, verlichting en walstroomvoorziening.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf het toiletgebouwtje in het “Rokerijcomplex” tot ongeveer voor Haven nr. 5 en nemen ongeveer 70 meter in beslag.

Beperken overlast

De werkzaamheden worden zoveel mogelijk vanaf het water uitgevoerd. Niet álle werkzaamheden zijn vanaf het water uitvoerbaar.  In verband met de zeer beperkte werkruimte aan de Haven, zal een gedeelte van de Haven worden ingericht als bouwterrein. Met name tijdens transport van materiaal en materieel kan er daardoor enige overlast ontstaan. Wij proberen de overlast natuurlijk zoveel mogelijk te beperken maar gezien de aard en omvang van de werkzaamheden kan niet uitgesloten worden dat u toch hinder ondervindt. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Vragen en contact

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Wagelaar b.v.. en begeleid door de heer E. Bootsman van gemeente Waterland. Heeft u vragen of opmerkingen? Neemt u dan contact met hem op via (0299) 658 573 of via e.bootsman@waterland.nl