Informatie Coronavirus

Laatste updates

Update 18 januari 2021

Coronavaccinatie

Ook in Zaanstreek-Waterland is de GGD begonnen met vaccineren. Het gaat hierbij om de medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

Meer informatie op: https://www.ggdzw.nl/coronavaccinatie/

PDF210112 Vaccinatiestrategie

Vervoer nodig naar de vaccinatielocatie?

Voor een deel van de ouderen en kwetsbare inwoners is het misschien niet mogelijk om zelf naar de huisartsenpraktijk of vaccinatielocatie te gaan. Vanuit WelzijnWonenPlus willen wij hier graag een bijdrage aan leveren. 

Veilig vervoer
WelzijnWonenPlus is een welzijnsorganisatie die actief is in Zaanstreek/Waterland en biedt onder andere ondersteuning bij vervoer. Onze vrijwilligers die in het bezit zijn van een auto staan klaar om ouderen en kwetsbare inwoners die nog zelfstandig (met hulpmiddel) kunnen lopen naar de vaccinatielocatie te brengen. 
De vrijwilligers werken volgens een protocol welke voldoet aan de RIVM-maatregelen voor veilig vervoer. Dit wordt ook vooraf met u besproken. Zo is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje verplicht. 


Voor dit vervoer wordt een bijdrage gevraagd van € 0,30 per gereden kilometer. Dit wordt contant met de vrijwilliger afgerekend na afloop van dit uitgevoerde rit. 
Heeft u vragen over deze dienstverlening of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met het servicepunt van WelzijnWonenPlus via 0299-650480 (geopend maandag tot en met donderdag 10.00-12:00 uur) of via waterland@welzijnwonenplus.nl  of kijk op de website www.welzijnwonenplus.nl.
 

Lees verder voor meer informatie en een overzicht van de maatregelen.

   

   

  Maatregelen dienstverlening gemeente

  menu icon corona

  De balies van Publiekszaken zijn in verband met het Coronavirus vanaf vrijdag 20 maart 2020 alleen open voor aanvragen die strikt noodzakelijk zijn en niet digitaal aangevraagd kunnen worden.

  (Nood)opvang voor kinderen waarvan één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep 

  Ook tijdens de meest recente lock down (tot en met 17 januari 2021) werkt de gemeente Waterland samen met kinderopvangorganisaties en scholen om de noodopvang goed neer te zetten.

  Ondernemen en het Coronavirus

  menu icon corona

  Door de uitbraak van het Coronavirus en de daarmee gepaard gaande genomen en nog te nemen maatregelen worden ook Waterlandse ondernemers hard getroffen. Lees hier de maatregelen en regelingen.

  Sporten en het coronavirus

  menu icon corona

  Beweegalternatieven voor jongeren en ouderen.

  Coronahulp: vraag en aanbod

  menu icon corona

  In deze moeilijke tijden met veel maatregelen vanwege het coronavirus ontstaan ook de mooiste initiatieven voor hulp en ondersteuning. We zetten er een aantal voor u op een rij.

  Evenement organiseren en het coronavirus

  Heb ik voor mijn evenement alles in het werk gesteld om de bezoekers en het personeel 1,5 meter afstand te laten houden? 

  Informatie over Corona voor anderstaligen en laaggeletterden

  menu icon corona

  Als je nog niet goed Nederlands kunt lezen, kan informatie over het coronavirus ingewikkeld zijn.

  Updates kinderburgemeester Waterland

  menu icon corona

  Tijdens deze coronacrisis schrijft onze kinderburgemeester elke week een update. De updates zijn te lezen op deze pagina te lezen.