Overige vervoersinformatie

Pontveer Ilpendam

Vaartijden:

  • maandag t/m vrijdag 07.00 tot 19.00 uur
  • zaterdag, zondag en feestdagen 09.00-19.00 uur

Meer informatie over het pontveer vindt u op www.veerpontilpendamlandsmeer.nl


Meldpunt verkeersborden

De ANWB heeft sinds 1 mei 2009 een Meldpunt Verkeersborden. Dit initiatief, dat ondersteund wordt door de Minister van Infrastructuur en Milieu, biedt burgers de gelegenheid op een eenvoudige en laagdrempelige manier melding te maken van verkeersborden of –tekens waar iets mee aan de hand is. De borden kunnen vuil of beschadigd zijn, overbodig of onduidelijk. Deze meldingen worden door de ANWB doorgegeven aan de locale wegbeheerder. 
 
Binnenkort gaat er een interactieve kaart online waar burgers op een nog eenvoudiger manier melding kunnen doen. Deze kaart is te vinden op www.meldpuntverkeersborden.nl. Op basis van een binnengekomen melding wordt – na een korte controle – automatisch een melding doorgeleid naar de desbetreffende wegbeheerder.


Vervoerregio Amsterdam

Gemeente Waterland neemt deel aan de Vervoerregio Amsterdam, een samenwerkingsverband van Amsterdam en 15 omliggende gemeenten. De Vervoerregio Amsterdam richt zich uitsluitend op de regionale verkeer- en vervoerstaken, waaronder het opdrachtgeverschap van het openbaar vervoer en het realiseren van infrastructuur voor auto, OV en fiets.

Op www.vervoerregio Amsterdam kunt u meer informatie vinden.