Openbaar vervoer

Alle informatie over het openbaar vervoer in de gemeente is te vinden op de website van EBS www.ebs-ov.nl;
informatie over de buurtbus vindt u op de website www.buurtbuswaterland.n

Download de nieuwe dienstregeling 2017 van EBS (ingangsdatum zondag 11 december 2016)

Download de nieuwe dienstregeling 2017 van de Buurtbus (ingangsdatum zondag 11 december 2016)

Concessie Waterland

De concessie Waterland omvat het gebied van de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang. Het openbaar vervoer wordt momenteel uitgevoerd door EBS. 
 
In 2011 is de concessie Waterland voor de tweede keer aanbesteed. De looptijd van de concessie Waterland is van 11 december 2011 tot en met 8 december 2019, met een mogelijkheid tot verlenging van maximaal twee jaar.

Dynamische Reisinformatie op gemeentelijk haltes

Op de gemeentelijke haltes in de gemeente Waterland zijn zogenaamde DRIS-panelen geplaatst. Deze Dynamische Reis Informatie Panelen voorzien buspassagiers van actuele reisinformatie. Deze panelen die zijn uitgevoerd in led, geven aan hoe lang het duurt voordat de volgende bus vertrekt vanaf de halte. Tevens kunnen deze panelen mogelijke rituitval of ernstige vertragingen weergeven. De Stadsregio Amsterdam is subsidieverlener voor de panelen in de regio Waterland. Voor storingen aan deze panelen verwijzen wij u naar meldpunt@govi.nu of via telefoonnummer (085) 500 60 59.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer N. Zwaag, medewerker verkeer en vervoer op telefoonnummer (0299) 658 585.

OV-chipkaart

Met de OV-chipkaart is één kaart geïntroduceerd voor het openbaar vervoer in bus, tram, trein en metro. De kaart vervangt losse treinkaartjes, strippenkaarten, abonnementen en kortingskaarten. Reizigers kunnen de kaart opladen met een saldo in euro's om per reis te betalen maar bijvoorbeeld ook met een abonnement.
Meer informatie vindt u op www.ov-chipkaart.nl.