Elektrisch vervoer

Elektrisch vervoer/oplaadpalen

De gemeente Waterland is gestart met de uitrol van oplaadvoorzieningen t.b.v. elektrische auto’s.
Recentelijk zijn er twee laadpalen geplaatst van the New Motion op het parkeerterrein 't Spil in Monnickendam en op het Nieuwland in Broek in Waterland. Al eerder zijn er laadpalen geplaatst van Allego op het parkeerterrein Sweansborch in Monnickendam en op het grote parkeerterrein van Marken.
Iedere laadpaal kan door 2 voertuigen gelijktijdig  worden gebruikt. Het opladen kost hier € 0,28 per Kwh. Kijk voor meer informatie op www.Allego.nl en op www.thenewmotion.com.

MRA-Elektrisch is een project van de samenwerkende overheden in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Doel is elektrisch vervoer te stimuleren. Met dit formulier kunt u een verzoek indienen voor het uitbreiden van het netwerk van oplaadinfrastructuur in Waterland. Aandachtspunt is wel dat wij in verband met de hoge parkeerdruk alleen openbare laadpalen faciliteren op loopafstand van een aantal mogelijke gebruikers van de laadpalen.

Wij verwachten na de zomervakantie 2016 nog 2 à 3  extra laadpalen te kunnen plaatsen. Voor de locaties verwijzen wij u graag naar de onderstaande tekeningen.

De gemeente Waterland gaat nog oplaadpalen voor elektrische auto's  plaatsen op de volgende locaties:

Download de plattegrondkaartjes met de juiste locaties

Download het verkeersbesluit locatie 6 laadpalen

Op www.oplaadpalen.nl kunt u meer informatie vinden.