Zomeractie vanuit de regio: win een gouden gieter.

Met een leuke actie vanuit de regio wordt aandacht gevraagd voor het thema hitte en droogte.

Inwoners worden opgeroepen om een foto te maken van hun watZr, zoals een coolspot, groen perkje, moestuin of regenton. Een watZr is een kleine simpele actie rondom je huis die het risico op wateroverlast en hittestress verminderd of bijdraagt aan een schoon riool. Je kan dan denken aan het vervangen van tegels voor groen, een boom te planten of het plaatsen van een regenton.

Doe mee! Deel je foto via info@watzr.nl of via Instagram en laat weten waarom jij de gouden watZr gieter verdient.
Laat zien waar jij trots op bent en vertel waarom jij de coole watZr gieter verdient. Zoals bijvoorbeeld de groene oase in je tuin waar het goed vertoeven is op warme dagen. De moestuin waar je graag aan werkt. De regenton die je hebt geplaatst voor droge periodes. Of heb je je balkon omgetoverd tot een gezellige coolspot?

Kortom, als jij de watZr gieter goed kan gebruiken, stuur dan je foto naar info@watzr.nl onder vermelding van "ik wil een te gekke WatZr gieter" en laat weten waarom jij de gouden WatZr gieter verdient.
 Meedoen kan tot 19 augustus 2022.

Kleine acties tegen klimaatverandering
Een verdroogde tuin, hete dagen of zoveel water dat de riolen overstromen. Ook bij jou in de straat. Gevolgen die we regelmatig ervaren door steeds extremere weersomstandigheden. Gemeenten, provincies en waterbedrijven doen van alles om overlast te voorkomen. Maar ze kunnen het niet alleen. Jij kunt ook helpen, want ongeveer de helft van het oppervlak in stedelijk gebied is privé terrein. Met een watZr, een kleine actie om het huis of in de straat draag je bij aan het verminderen van hittestress en wateroverlast. En minder overlast is fijner wonen.

WatZr-campagne
De campagnenaam staat voor water en zon. Vanuit vier thema’s: hittestress en droogte, wateroverlast, een schoon riool en aandacht voor je tuin worden er tips en informatie gedeeld over wat jij kan doen. Laat je inspireren en ga voor alle informatie naar www.watzr.nl. De campagne is een initiatief van Samen blauwgroen: een samenwerking van 28 gemeenten in Noord-Holland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en het PWN.