Zaanstreek-Waterland komt met verhuisvoordeel voor 65-plussers

Verhuisvoordel 65+

De gemeenten in Zaanstreek-Waterland introduceren met acht woningcorporaties en hun huurdersorganisaties een tijdelijke regeling voor oudere huurders met een verhuiswens. Vanaf 1 juli 2021 krijgen zij voorrang op 150 geselecteerde, gelijkvloerse sociale huurwoningen. Ze nemen daarbij hun ‘oude’ huurprijs mee. Ook krijgen ze een verhuissubsidie van €1000,-. De regeling is voor de duur van één jaar. De intentie is om bij succes de samenwerking te verlengen.
 

65+Verhuisvoordeel
65+Verhuisvoordeel is een voordeelregeling om oudere huurders te verleiden naar een passende, gelijkvloerse woning te verhuizen zodat zij meer naar wens wonen. Het gaat om een proef van één jaar waarin 150 woningen in de regio Zaanstreek-Waterland gedurende het jaar worden geselecteerd voor de regeling. Alle 65-plussers die nu een woning huren van de deelnemende corporaties komen voor de regeling in aanmerking. Aan de sociale huurwoning die zij achterlaten zijn geen voorwaarden verbonden. Huurders nemen bij verhuizing naar een gelabelde woning de ‘oude’ huurprijs in het eerste jaar mee en zijn niet gebonden aan het aanbod in de eigen gemeente, wel aan de regio. Ook krijgen ze een verhuissubsidie van €1000,- en desgewenst hulp bij het zoeken naar een woning. 65+Verhuisvoordeel wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Holland.

Hoe komt u in aanmerking?
Vanaf 1 juli selecteren de woningcorporaties woningen voor deze regeling die zij aanbieden via de woonruimteverdeelsystemen. Huurders die voldoen aan de voorwaarden kunnen zich vanaf deze datum via de eigen inschrijving in Woningnet of Woonmatch Waterland en in Oostzaan via de inschrijving bij WOV registreren voor 65+Verhuisvoordeel.
Meer informatie op www.zaanstad.nl, zoekterm ‘Verhuisvoordeel’.