Wethouder Theo van Eijk benoemd in gemeenteraad Waterland

Theo van Eijk

“Mouwen opstropen en aan de slag”

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 1 juli 2021 Theo van Eijk benoemd tot wethouder. De nieuwe wethouder zit namens het CDA Waterland in het college en is verantwoordelijk voor de portefeuilles; Ruimtelijke Ordening, Projectwethouder Galgeriet, Bouw- en woningtoezicht en Onderwijshuisvesting.
 

Theo van Eijk woont in Nibbixwoud en is geen onbekende in het openbaar bestuur. Zo is hij in het verleden burgemeester geweest in Medemblik en in diverse andere gemeenten waarnemend burgemeester. Tevens is hij wethouder geweest in de gemeente Hoorn.

De nieuwe wethouder dankt de raad en zijn CDA-fractiegenoten voor het in hem gestelde vertrouwen. Van Eijk: “Met veel plezier geef ik gehoor aan het verzoek van het CDA Waterland om de resterende maanden tot de gemeenteraadsverkiezingen het stokje van Jelle Kaars over te nemen als wethouder van de gemeente Waterland. Enthousiast ga ik aan het werk in en voor de mooie gemeente Waterland.”

Theo van Eijk volgt Jelle Kaars op die in mei zijn ontslag heeft ingediend.

 

Lees Theo zijn persoonlijke bericht hieronder:

"Met veel plezier geef ik gehoor aan het verzoek van het CDA Waterland om de resterende maanden tot de gemeenteraadsverkiezingen het stokje van Jelle Kaars over te nemen als wethouder van de gemeente Waterland. Enthousiast ga ik aan het werk in en voor de mooie gemeente Waterland.

Als geboren en getogen Rotterdammer weet ik van aanpakken als er uitdagingen op mijn pad komen. Tenslotte verkoopt men nog steeds overhemden met opgestroopte mouwen in Rotterdam! De eerste 25 jaar van mijn werkzame leven heb ik doorgebracht in de Rotterdamse haven. Woonachtig in Hoek van Holland, een stadsdeel van Rotterdam, kwam ik in aanraking met het Openbaar Bestuur en in het bijzonder met het CDA. En heb ik mijn hart verpand aan het Openbaar Bestuur! Met veel plezier heb ik 9 jaar in het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Hoek van Holland een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van het mooie dorp waar ik woonde. Daarnaast werd ik ook actief in het bestuur van het CDA als voorzitter van het CDA Rotterdam.

In 2007 heb ik gehoor gegeven aan de oproep vanuit het CDA om als burgemeester een bijdrage te leveren aan de herindeling van 5 gemeenten in Westfriesland in één gemeente Medemblik. Voor die opdracht zijn wij met het gezin ook naar Westfriesland verhuisd, naar Nibbixwoud. Ruim vier jaar heb ik met veel passie mogen meewerken aan de totstandkoming van de mooie nieuwe gemeente Medemblik. Na de definitieve herindeling van Medemblik in 2011 hebben wij besloten in het groene en ruime Noord-Holland te blijven wonen en werken. Vanuit Nibbixwoud heb ik in diverse gemeenten in Noord-Holland en Utrecht mogen werken als waarnemend burgemeester. En zelfs nog twee jaar met heel veel genoegen als wethouder in de gemeente Hoorn! Voor het CDA mocht ik in Noord-Holland actief zijn als duovoorzitter van het CDA Noord-Holland en voor een korte periode als fractievoorzitter in Provinciale Staten. Met recht kan gesteld worden dat verankering in Noord-Holland een feit is!

En dan nu aan het werk voor de inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente Waterland. Met opgestroopte mouwen, een Rotterdamse tongval, liefde voor Feyenoord, en passie voor het Openbaar Bestuur. Aan het werk voor inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente Waterland!

Met hartelijke groet,

Theo van Eijk"