Wethouder Roland Wolters bezoekt training voor statushouders

Op 8 mei 2023 heeft wethouder Roland Wolters een bezoek gebracht aan de training die statushouders in Waterland volgen. Tijdens de training ‘Veranderkracht in 100 dagen’ van Ovidius Werk leren zij over solliciteren en hoe zij kunnen netwerken, met als doel een bij hen passende baan te vinden en aan het werk te gaan. 

De training houdt in dat statushouders gedurende 100 dagen twee keer per week intensieve begeleiding krijgen in hun zoektocht naar een baan. Zij leren over de Nederlandse arbeidsmarkt en de Nederlandse gebruiken, die ze vaak nog onvoldoende kennen. Daarnaast wordt er gekeken naar de werkervaring van een deelnemer en waar hij of zij goed in is. Dit doen zij samen met behulp van een trainer, een coach en een jobhunter.

Na de training ging wethouder Roland Wolters met de deelnemers in gesprek. De wethouder was onder de indruk van de persoonlijke verhalen van de deelnemers, waar zij tegen aan lopen in hun zoektocht naar een baan en hoe de training hen daarbij helpt

Wethouder Werk en Inkomen Roland Wolters:  “Ik weet hoe belangrijk een baan is om mee te doen, een bestaan op te bouwen en te participeren in de maatschappij. Het is goed om te zien dat deze training kansen biedt aan de deelnemers en hen aan het werk helpt.”

De training Veranderkracht in 100 dagen van Ovidius Werk is speciaal gemaakt voor werkzoekenden. Wilt u meer weten over de training Veranderkracht in 100 dagen? Kijk op www.ovidiuswerk.nl