Wethouder en Griffier benoemd in gemeenteraad Waterland

Installatie Marieke van Dijk

In de raadsvergadering van 17 december 2020 is Marieke van Dijk beëdigd als wethouder en is Philip Greep benoemd als Griffier.

 

Marieke van Dijk beëdigd als wethouder

Met de installatie van mevrouw van Dijk is het Waterlands college weer compleet. De nieuwe wethouder zit namens D66 Waterland in het college en krijgt de portefeuilles; Financiën, Onderwijs, Toerisme en  recreatie, Cultuur, de Kernraden, Sport, Landschap en Economische zaken. Marieke woont in Heemskerk en was tot voor kort wethouder in deze gemeente. Zij heeft daar gedurende zes en halfjaar haar sporen verdiend en wil nu al haar kennis en ervaring graag inzetten voor de inwoners en ondernemers van de gemeente Waterland.

Van Dijk: “Ik ben een verbinder, die weet waar zij voor staat, maar ik ben ook voldoende in staat om anderen de ruimte te geven het beste uit zichzelf te halen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de uitvoering van het coalitieakkoord; “Duurzaam, sociaal en toekomstbestendig.”

Marieke van Dijk volgt Bas ten Have op die in oktober zijn ontslag heeft ingediend.

 

Philip Greep benoemd tot raadsgriffier

Per februari 2021 krijgt de gemeente Waterland ook weer een vaste griffier namelijk Philip Greep. De heer Greep is jarenlang raadsgriffier, plv raadsgriffier en raadsadviseur geweest in de gemeente Lingewaard. Hij volgt Lia Randsdorp op die interim raadsgriffier was.

Philip Greep